Locuri de joacă devastate în cartierele Hunedoarei. Peste 200.000 de lei vor fi investiţi în crearea altor parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În mai multe cartiere din Hunedoara numărul locurilor de joacă este mic. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
În mai multe cartiere din Hunedoara numărul locurilor de joacă este mic. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Primăria Hunedoara anunţă că va investi în înfiinţarea a 17 noi locuri de joacă în municipiu şi în construcţia de terenuri de sport. În prezent, starea multor astfel de spaţii este dramatică.

Cartierele Micro 6 şi Micro 7 din Hunedoara îşi schimbă treptat infrastructura stradală, însă oamenii au în continuare motive de nemulţumire. Unul dintre acestea este lipsa locurilor de joacă pentru copii şi faptul că în părculeţele amenajate, vandalii au stricat o parte a mobilierului.

„Vecinii au turnat vaselină pe tobogan, să nu se mai joace aici copiii, pe motiv că fac prea multă gălăgie. Iar balansoarele şi hintele au fost rupte. Oamenii din cartier au rupt şi un alt tobogan şi l-au aruncat la gunoi. Aşa ne-au rămas numai băncile, dar nu poţi ţine un copil să stea numai pe bancă. El trebuie să se joace undeva”, spune Maria, o tânără mamă a doi copii.

Într-un alt loc de joacă din cartier, printre hintele, leagănele şi balansoarele amplasate de primărie şi-au găsit loc de odihnă câţiva maidanezi, care îi latră pe trecători. „Ar fi trebuit ca părculeţul să fie amenajat, astfel încât şi cei care vin cu copiii în cărucioare să poată intra în parc. Dar aleile lipsesc”, se plânge o localnică. 

Administraţia locală din Hunedoara promite investiţii noi în reabilitarea locurilor de joacă existente şi în amenajarea altor spaţii pentru copii şi terenuri de sport. „Am aprobat la ultima rectificare de buget înfiinţarea a 16 locuri de joacă şi a încă unui loc pentru copii, ce va fi amenajat în Parcul Tineretului. Suma totală alocată pentru aceste investiţii este de circa 200.000 de lei”, spune primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

Reprezentanţii primăriei susţin că acolo unde mobilierul locurilor de joacă din Hunedoara a fost vandalizat, vor interveni în scurt timp pentru a face reparaţiile necesare.


Vă recomandăm şi:

Nemulţumiţi de bisericile de cartier. Oamenii din Micro 7 se tem că ridicarea unui lăcaş de cult le va distruge un parc

Un teren din cartierul Micro 7 al Hunedoarei, pe care urmează să fie ridicată o biserică ortodoxă, a stârnit supărarea locatarilor blocurilor din zonă. Oamenii se plâng că ridicarea lăcaşului de cult va duce la dispariţia parcului amenajat de doi ani în cartier, folosit ca loc de joacă pentru copii.

Show erotic în parc, în faţa copiilor: dansatoarele invitate la Festivalul Berii au dansat în lenjerie intimă

O trupă de dance invitată la Festivalul Berii, care are loc în aceste zile în Simeria, a reuşit să uimească întreg publicul venit în parcul din oraş să asiste la spectacole. Animatoarele de club au apărut pe scenă îmbrăcate sumar şi au dansat făsă să ţină cont că mulţi dintre privitori erau copii.

FOTO VIDEO Box în oraşul campionului mondial Mihai Leu. De la glorie la agonie

În Hunedoara, un municipiu care a dat un campion mondial la box profesionist, pe Mihai Leu, tradiţia boxului pare condamnată la dispariţie. Supravieţuieşte prin câţiva puşti talentaţi şi alţi copii şi juniori aduşi la box pentru a nu renunţa la şcoală. Competiţiile, cum a fost cea desfăşurată duminică, au loc mai rar ca în anii trecuţi, iar lumea pare să fi uitat de ele.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite