VIDEO FOTO Cum sărbătoresc giurgiuvenii Ziua Naţională: depuneri de coroane, fanfară, spectacol folcloric, cârnaţi cu fasole, majorete şi torţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României au început la Giurgiu în jurul orei 10.00, cu intonarea imnului de stat şi depuneri de coroane la monumentul din Parcul Elevilor.

Fiecare persoană prezentă azi-dimineaţă în Parcul Elevilor din municipiu a primit din partea organizatorilor o insignă confecţionată special pentru 1 Decembrie, coşul în care se aflau acestea fiind purtat de o fetiţă.

Tonul a fost dat de fanfara Centrului Cultural „Ion Vinea”, ceremonia începând în jurul orei 10.00. După intonarea imnului de stat al României au urmat depunerile de coroane.

Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Primăria, structurile din cadrul MAI, veteranii de război şi partidele politice au depus câte o coroană la monumentul din Parcul Alei.

Acţiunea s-a mutat în curtea Bisericii Eroilor, acolo unde au fost depuse de asemenea coroane de flori. Două dintre acestea au provenit de la Ruse, autorităţile bulgare dorind să fie prezente la manifestări.

Paradă şi fasole cu cârnaţi

Parada militară a început la ora 11.20, pe parcursul unei ore urmând să defileze garda de onoare, Poliţia Judeţeană, Poliţia Locală, Jandarmeria, ISU Giurgiu şi Crucea Roşie urmând să prezinte tehnica din dotare.

În ciuda frigului pătrunzător, sute de giurgiuveni s-au strâns în Piaţa Tricolorului din faţa Primăriei pentru a asista la manifestările dedicate Zilei Naţionale.

După paradă, giurgiuvenii vor primi fasole cu cârnaţi din partea autorităţilor, atmosfera fiind întreţinută cu muzică şi dansuri populare până la ora 15.00.

La ora 17.15 va avea loc deschiderea oficială a activităţilor cultural artistice dedicate sărbătorilor de iarnă urmând să fie aprins iluminatul ornamental.

Totodată va avea loc un concert al orchestrei „Valahia” şi al formaţiei de majorete „Step Up” în parcul Mihai Viteazul.

Evenimentele dedicate Zilei Naţionale se vor încheia în jurul orei 18.00 atunci când toate detaşamentele prezente la defilare se vor deplasa cu torţe pe şoseaua Bucureşti.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Totul despre parada militară de Ziua României

Mesajul Regelui Ferdinand al României în ziua de 1 Decembrie 1918: „Trăiască România mare, puternică şi unită“

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite