Proiectil exploziv, găsit în gospodăria unui bărbat din Mihăilești, Giurgiu

0
Publicat:

În timp ce făcea curăţeania de primăvară în gospodărie, un bărbat din Mihăileşti, judeţul Giurgiu, a descoperit un proiectil de calibrul 80 de milimetri, neexplodat, potrivit Agerpres.

El şi-a dat seama de potenţialul pericol pe care îl reprezintă acesta şi a anunţat autorităţile. Pentru că aproape de locuinţa sa este aproape de Stația de Pompieri din localitate, a mers imediat şi a anunţat ce descoperire a făcut.  

„Un bărbat din oraşul Mihăileşti, în timpul curăţeniei de primăvară în gospodărie a scos la suprafaţă, ieri după-amiază, un obiect ce părea a fi un proiectil. Proprietarul şi-a dat seama de pericol şi nu l-a mişcat. Pentru că locuieşte aproape de Staţia de Pompieri din localitate, a mers la sediul pompierilor din Mihăileşti şi a solicitat sprijin. La faţa locului s-au deplasat pirotehnicieni care au constatat faptul că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 80 de milimetri”, se arată într-un comunicat de presă, emis vineri, de ISU Giurgiu.

Muniţia a fost ridicată de pompieri şi transportată în siguranţă la bază urmând să fie distrusă într-o acţiune de specialitate.

Potrivit ISU Giurgiu, în ultima lună, în judeţul Giurgiu a mai fost descoperit un proiectil exploziv, de calibrul 75 de milimetri, pe un teren din localitatea Băneasa, tot în timpul unor lucrări agricole. De asemenea, pe parcursul anului trecut, pe raza judeţului Giurgiu au fost găsite 37 de muniţii şi elemente de muniţie, fiind vorba despre proiectile explozive, perforante, bombe de aruncător, grenade defensive, cartuşe de infanterie.

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite