Petronela Trandafir, fascinată de dans şi de instruirea „prichindeilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de la grădiniţă, Petronela Trandafir a fost vrăjită de gimnastică ritmică şi de dans. Primul dans al tinerei a fost căluşul, ea fiind singura fată din Trupa de căluşari a grădiniţei.

„Când aveam doar câţiva anişori, mama a hotărât să mă înscrie la clasa de gimnastică ritmică, din cadrul Clubului Elevilor din Giurgiu, actualmente Palatul Copiilor. De atunci am început să prind drag de tot ceea de înseamnă dans, sport, mişcare în general” spune emoţionată Petronela.
În anii de liceu tânăra coregrafă s-a înscris la clasa de dans modern de la Centrul Cultural „Ion Vinea”, loc în care a învăţat mai multe stiluri de dans, de la samba, cha-cha, paso doble, dar şi dansuri de societate, cum ar fi tango şi vals.

Balerină la Teatrul „Tudor Vianu”

Tocmai ieşită de pe băncile liceului, Petronela Trandafir a participat la un concurs organizat de teatrul giurgiuvean, pentru ocuparea postului de balerină.
„Am avut norocul ca locul vacant scos la concurs de conducerea teatrului să fie câştigat de mine. Am fost nevoită să urmez cursuri de perfecţionare cu un coregraf profesionist din Bucureşti, Mariana Grigorescu şi am dat atestatul împreună cu elevii Liceului de coregrafie din capitală. Nu a fost deloc uşor!” se mândreşte coregrafa. După un an dedicat baletului, Petronela a ales să practice actoria jucând timp de 3 ani teatru pentru copii. Alături de trupa de teatru, aceasta a participat la zeci de spectacole atât în ţară cât şi în străinătate. După 4 ani de teatru, tânăra giurgiuveancă a renunţat la această meserie şi s-a angajat coregraf şi instructor de gimnastică la Clubul de Fitness al oraşului.
„Timp de 10 ani le-am călăuzit paşii spre dans la peste 1.000 de copii de diferite vârste, începând de la 3 ani şi până la 14 ani. I-am învăţat să dansuri latino şi de societate şi în paralel făceam cu ei şi cursuri de gimnastică aerobică” ne povesteşte coregraful.
Dansatoarea a participat de-a lungul anilor la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale unde a obţinut premii cu care se mândreşte. Printre premiile câştigate se numără, locul I, în anul 2006 la Concursul de gimnastică ritmică şi locul I la Festivalul de dans organizat cu ocazia Zilei de 1 iunie, în anul 2009. Alături de micuţii dansatori , Petronela a  colindat lumea urcându-se pe scenele din Franţa, Bulgaria şi Republica Moldova.

De atunci a prins drag de copii

„Am fost solicitată să colaborez cu Grădiniţa «Dumbrava Minunată» ca instructor de dans. De atunci am prins drag de cei mici, iar când aveam pauză trăgeam cu ochiul şa ce făceau educatoarele cu copiii în clasă. Directorul instituţiei, Elena Cezar a fost cea care mi-a spus că sunt o persoană ideală pentru a deveni educatoare” mai spune Petronela.
S-a înscris la facultate şi în anul 2009 a obţinut titularizare în învăţământul preşcolar angajându-se educatoare la Grădiniţa „Dumbrava Minunată”. De atunci tânăra este profesor în învăţământul preşcolar.

Întrebări şi răspunsuri

Care este cea mai mare realizare a ta?

„Faptul că mă dedic trup şi suflet celor 32 de prichindei de la clasa la care sunt educatoare mă face să nu îmi mai doresc nimic de la viaţă. Nici măcar în vacanţă nu pot rezista să nu îi sun şi să vorbesc cu ei la telefon”

Ce regreţi în viaţă?

„În primul rând regret că nu am un copil. Şi mai regret faptul că până acum, m-am ocupat mai mult de viaţa profesională şi am neglijat-o puţin pe cea personală. Dar, dacă aş lua-o de la capăt aş face aceleaşi lucruri”

Ce-i place?

„Îmi place să zâmbesc tot timpul, chiar dacă uneori am trecut şi prin momente grele şi ador să îi ajut pe cei din jur fără să cer nimic în schimb. Mai nou, îmi place să mă îmbrac elegant, dat fiind faptul că înainte mă îmbrăcam mai mult sport”

Ce nu-i place?

„Nu-mi plac oamenii cu două feţe şi nu-mi place ca cineva să profite de bunătatea mea. Decât să mă vorbească pe la colţuri mai bine îmi spun în faţă ce au de spus, chiar dacă uneori mă supăr”


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite