Mihaela Axinte - iubeşte muzica şi dansurile populare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra urmează de şapte ani cursurile de muzică ale Palatului Copiilor din Giurgiu, iar din 2008 face parte din ansamblul folcloric „Muntenia”. Bate câţiva săptămânal kilometri întregi pentru a putea ajunge atât la cursurile de muzică cât şi la cele de dansuri populare.

Deşi în vară va susţine examenul de Bacalaureat, tânăra nu îşi face probleme. „M-am obişnuit să am multe activităţi. Dacă nu făceam faţă, renunţam la una dintre ele până acum” afirmă giurgiuveanca în vârstă de 18 ani.
Mihaela susţine că face totul de plăcere şi recunoaşte că muzica şi dansul au maturizat-o şi au ajutat-o să îşi facă prieteni noi. „Sunt activităţi serioase şi amuzante totodată. Mi-am perfecţionat vocea, am învăţat să dansez mai bine şi pot spune că m-am culturalizat mai mult” explică fata.
Adolescenta povesteşte că pe când era mică, îi plăcea să cânte prin casă, iar cele două surori ale sale îi ţineau isonul. „Ne aliniam toate trei în faţa televizorului şi începeam să cântăm. Mama se amuza teribil când ne vedea” afirmă Mihaela. Aceasta mai spune că vocea a moştenit-o de la părinţii săi şi că ei au sprijinit-o în tot ceea ce a făcut. „Ai mei au voce frumoasă însă nu au urmat cursuri de specialitate. Întotdeauna au susţinut că trebuie să facem ceva extraşcolar, ceva care să ne placă. Le-am urmat sfatul şi le mulţumim pentru că sunt alături de noi”.

Muzica nu a tratat-o de timiditate
La 11 ani s-a înscris la cercul de informatică al Palatul Copiilor, însă după câteva luni a ajuns la cercul de muzică populară. „Aşteptam autobuzul în staţie şi m-am întâlnit cu domnul Stoica, profesor la cercul de muzică. M-a întrebat dacă vreau să vin şi la muzică, şi aşa am ajuns aici. Am început cu muzica populară” povesteşte Mihaela care în scurt timp a fost urmată la cercul de muzică şi de surorile sale, Adelina şi Oana. Sora cea mică, Oana, este şi acum la cercul de muzică. „În 2008 m-am dus şi la dansuri populare, urmată şi de Oana. Facem amândouă parte din ansamblul folcloric «Muntenia» condus de domnul Ilie Clement” afirmă adolescenta.
De un an de zile, tânăra lucrează cu profesorul Stan Truică, cel care se ocupă actualmente de cercul de muzică vocal-instrumentală. „De când este dumnealui, am început să îndrăgesc mai mult muzica uşoară. Lucrăm la un proiect muzical interesant. Domnul profesor ne ajută să înfiinţăm un grup vocal” zâmbeşte tânăra, care după şapte ani de muzică şi trei ani de dansuri populare a rămas o timidă. „Încă nu am îmblânzit scena. Sunt emoţionată atunci când sunt singură pe scenă. Dacă mai sunt şi alte persoane alături de mine, este totul OK” zâmbeşte Mihaela.

NĂSCUTĂ: 25 august 1992, Giurgiu.
STUDII: Elevă în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Economic Administrativ „Ion Barbu”, specializarea tehnician în gastronomie.
FAMILIE: Are două surori Adelina (19 ani) şi Oana (15 ani).

CE-I PLACE: Mihaela afirmă că este o fire sociabilă, căreia îi place să fie înconjurată de foarte mulţi prieteni. Îi place să asculte muzică şi să danseze şi susţine că în timpul liber joacă baschet.

CE NU-I PLACE: Tânăra artistă este deranjată de minciună, falsitate şi de cei care preferă să bârfească decât să spună în faţă ceea ce gândesc. „Nu îmi place să fiu deranjată atunci când sunt supărată” avertizează giurgiuveanca.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Ce facultate ai vrea să urmezi?
Sunt hotărâtă să fac carieră în Poliţie. Am început să mă pregătesc încă de pe acum. Muzica va rămâne un hobby, nu pot face o meserie din ea sau din dansuri.
Ai încercat să formezi un duet împreună cu sora ta?
Păi eu vreau şi acum, însă ei îi place să cânte mai mult solo. Dacă ar accepta, eu cred că am face o treabă grozavă pentru că ne completăm reciproc. Vocea Oanei este mai groasă pe când a mea este mai subţire.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite