Imagine dezolantă în apropierea vămii Giurgiu. Vacile pasc aproape de tiruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străinii care intră sau ies din ţara noastră prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse au parte de un adevărat şoc. În afară de gropi şi denivelări, aceştia pot observa un peisaj dezolant din care fac parte clădirile dărăpănate, vacile care pasc nestingherite la câţiva metri de coloana de tiruri sau câinii care nu se sfiesc să atace maşinile aflate în mers.

Dacă giurgiuvenii care merg des în Bulgaria spun că vacile fac deja parte din peisaj, străinii rămân cu gura căscată.

"Ne-am obişnuit noi cu maidanezii, darămite cu vacile. Cineva le scoate la păscut ca să aibă ce mânca. Sărăcia e mare pe aici" susţine George Ţogoe, un şofer care se îndreaptă spre Veliko Târnovo.

"Vaci lângă vamă? Nu am mai văzut până acum. Sper să nu mă pomenesc cu ele în faţa maşinii" zâmbeşte încurcat un neamţ care se întoarce din Grecia.

La ieşirea din vamă, maşinile de mare tonaj se îndreaptă spre şoseaua Giurgiu – Oinacu, o bucată de carosabil îngustă în care orice incident poate bloca minute bune traficul atunci când acesta este unul aglomerat.

Terenurile din preajma vămii sunt prinse la mijloc reprezentând şi acum motive de dispută între municipalitate şi Guvern, o parte dintre acestea aparţinând diferitor ministere.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite