Două maşini Tesla, în valoare de 160.000 de euro, indisponibilizate în vama Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

Maşinile urmau să fie scoase din România cu destinaţia Bulgaria. Ambele autoturisme figarau în baza de date internaţională ca fiind căutate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au prins doi bărbaţi, de naţionalitate română, care încercau să scoată din ţară două autoturisme marca Tesla, în valoare de 90.000 de euro, respectiv 70.000 de euro.

„În data de 09.07.2019, în jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră un cetăţean român care conducea o platformă pe care se afla un autoturism marca Tesla, model X, fabricat în anul 2016. Cu ocazia controlului, în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au constatat că autoturismul transportat pe platformă, figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia în data de 27.06.2019”, spunpoliţiştii de frontieră.

În timpul verificărilor, vameşii au văzut în apropiere, staţionând pe marginea drumului, un alt autoturism Tesla, model S.  Şoferul maşinii a fost legitimat şi identificat, un bărbat (român) în vârstă de 39 de ani, care a declarat că aşteaptă o platformă pentru a transporta autovehiculul în Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră au efectuat verificări cu privire la  autoturismul respectiv în bazele de date şi au contactat autorităţile norvegiene care au informat că maşina aparţine unei firme de leasing din Norvegia, fiind astfel emisă o alertă de bun căutat pentru confiscare, în acea zi.



„Cetăţenii români au declarat că transportau cele două autoturisme în Bulgaria, la solicitarea unui prieten şi nu aveau cunoştinţă despre faptul că acestea se află în atenţia autorităţilor”, se arată în comunicatul poliţiei de Frontieră.

O altă maşină a fost indisponibilizată în vamă miercuri, 10 iulie. Este vorba despre un Land Rover. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie, în data 14.08.2018.

În cele trei cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de”tăinuire”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin.1, C.P., iar autoturismele în valoare totală de 178.000 euro, au fost indisponibilizate la sediul I.T.P.F. Giurgiu, până la finalizarea cercetărilor.

Imagine indisponibilă

Pe aceeaşi temă:

Restricţii de circulaţie în zona vămii Giurgiu. Încep lucrările de reabilitare a DN5

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite