Astra Giurgiu va întâlni Petrolul Ploieşti în semifinalele Cupei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astra Giurgiu va întâlni Petrolul în semifinalele Cupei / FOTO Bogdan Vladu
Astra Giurgiu va întâlni Petrolul în semifinalele Cupei / FOTO Bogdan Vladu

Echipa de fotbal Astra Giurgiu va întâlni în dublă manşă formaţia Petrolul Ploieşti în semifinalele Cupei României. Este pentru a patra oară în istorie când Astra evoluează în penultimul act al competiţiei.

Semifinalele ediţiei 2013/2014 a Cupei României aduc faţă în faţă rivalele în urma tragerii la sorţi care a avut loc marţi după-amiază la Casa Fotbalului.

Câştigătoarea în exerciţiu, Petrolul Ploieşti, va întâlni Astra Giurgiu în timp ce a doua semifinală le va aduce faţă în faţă pe Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucureşti.

Meciul tur dintre Petrolul şi Astra va avea loc pe arena „Ilie Oană” din Ploieşti la 25 sau 26 martie, în funcţie de opţiunile televiziunilor. Returul este programat la 15 sau 16 aprilie pe stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu.

Dintre toate cele patru semifinaliste, Astra este singura care până în acest moment nu a câştigat niciodată trofeul.

S-au oprit de trei ori în semifinale

Este pentru a patra oară în istorie când „astralii” ajung în penultimul act al competiţiei, în precedentele trei situaţii semifinalele fiind „cap de linie” pentru aceştia.

În sezonul 2001/2002, Astra era eliminată de Rapid Bucureşti după 2-2 la Ploieşti şi 0-0 la Bucureşti.

Un an mai târziu, Astra, pregătită atunci de Gheorghe Mulţescu, rata din nou calificarea în finală după 2-1 la Ploieşti şi 1-3 la Bucureşti. În returul din „Ştefan cel Mare” Astra a fost la patru minute de finală. Ionel Dănciulescu a făcut 2-1 în minutul 86, meciul a intrat în prelungiri, iar în minutul 120 „câinii” dădeau lovitura prin Viorel Domocoş.

Astra a fost din nou aproape de finală anul trecut, însă a fost eliminată de CFR Cluj după 0-0 în Gruia şi 0-2 pe arena „Marin Anastasovici” din Giurgiu.

Dacă Daniel Isăilă şi-a propus pentru acest sezon ca Astra să aobă un parcus mai bun decât cel de anul trecut, Ioan Niculae susţine că a venit timpul ca Astra să obţină un trofeu.

Patronul Astrei crede că este mult mai uşor să câştigi Cupa României decât campionatul, deşi în acest moment Astra se află pe primul loc în Liga I.

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite