Ana-Maria Loredana Ciorîcă îmbină dansurile populare cu turismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giurgiuveanca este de cinci ani în Ansamblul „Muntenia”, a vizitat lumea-n lung şi-n lat şi visează să-şi deschidă propria agenţie de turism.

Când era micuţă, Ana-Maria îşi exersa talentul în casă, în faţa părinţilor, deţinând controlul telecomenzii când venea vorba de muzica populară.
„Îmi plăcea mult să ascult muzica populară şi dansam prin casă fără reţinere. Mama se amuza, dar îmi spunea că dacă am ambiţie voi ajunge o mare dansatoare”, îşi aminteşete Ana.
La zece ani şi-a însoţit o prietenă în sala de repetiţii a Ansamblului „Muntenia” şi a rămas fascinată, ba mai mult, în timp ce fetele repetau, giurgiuveanca exersa şi ea paşii de dans.
 „La următoare repetiţie am luat-o şi pe mama ca să vadă despre ce vorba şi am rămas. M-am gândit că nu am nimic de pierdut. Nu-mi stăteau picioarele pe margine. Îmi plăcea tot ce se întâmpla acolo”, mai spune giurgiuveanca.
Ana a mers alături de ansamblul folcloric la o  mulţime de competiţii şi festivaluri naţionale şi internaţionale.

Fan Niculina Stoican

Nu se teme să apară în faţa camerelor de filmat, fiind prezentă nu de puţine ori, în platourile de emisie ale televiziunilor naţionale.
Fata, în vârstă de 16 ani, are interpreţii ei favoriţi despre care spune că îi ascultă cu plăcere de fiecare dată când are ocazia, muzica populară fiind nelipsită la ea acasă. Niculina Stoican, Gelu Voicu, Oana Tomoioagă şi Daniel Dogaru, sunt preferaţii ei.

Pasionată de călătorii

Chiar dacă mama a vrut să o vadă învâţătoare, tânăra a ales să studieze turismul şi alimentaţia publică şi spune că doreşte să-şi deschidă propria agenţie de turism.
„Îmi plac toate materiile şi mă interesează tot ce ţine de acest domeniu, de cum se organizează evenimentele de profil, catalograrea unităţilor de cazare. E interesant să merg în practică şi să pot lucra alături de cei din turism, fie că e vorba de recepţioneră, cameristă, şi de ce nu manager de hotel”, a mai spus eleva.

Ce-i place
Adoră să iasă cu prietenii în oraş, excursiile şi spune că se bucură de fiecare zi cât poate. „Câteodată îmi place să pierd timpul aiurea”, mai spune Ana.
Ce nu-i place
„Nu-mi place să fiu bătută la cap, să mi se impună anumite lucruri şi nici fiţele celor din jur”, a mai spus eleva.

Întrebări şi răspunsuri
Ce-i lipseşte domeniului hotelier din România?
„Serviciile oferite lasă de dorit, curăţenia lipseşte, iar angajaţii nu ştiu să se poarte cu clienţii.”
Ce le-ai spune tinerilor din jurul tău ca să pi convingi să meargă la dansuri populare?
„În primul rând, în societate, când mergi la petreceri, trebuie să ştii să dansezi orice fel de dans, nu doar house sau dance. Şi mai mult decât atât, e important să ne cunoaştem tradiţiile”, a completat Ana.
                                                                                                                                                                                                                                         

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite