Alertă în Giurgiu. Un TIR încărcat cu azotat de amoniu, implicat într-un accident rutier. Un şofer a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul rutier s-a produs duminică, 10 noiembrie, pe drumul naţional (DN) 5, în zona localităţii Uzunu. Un şofer a murit.

UPDATE „S-a balizat zona producerii accidentului (300 de metri) astfel încat personalul civil de la faţa locului (participanţii la trafic) să fie în afara oricărui pericol. S-au luat măsurile necesare pentru reducerea riscului de explozie ca urmare a intrării în contact a azotatului de amoniu cu motorina din rezervorul TIR-ului scursă pe carosabil”, transmite ISU Giurgiu.

Salvatorii din cadrul ISU Giurgiu au fost solicitaţi în jurul orei 11.45 să intervină la un accident rutier produs pe DN5, în localitatea Uzunu. Au fost implicate un autoturism şi un TIR.

„Şoferul TIR-ului este cetăţean de origine turcă. Din informaţiile pe care le avem la acest moment se pare că transporta azotat de amoniu”, transmite ISU Giurgiu.

La faţa locului au ajuns o autospecială ASAS, un echipaj de la descarcerare şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul Giurgiu. Şi de la punctul Călugăreni a ajuns o autospecială ASAS.

„Echipajul CBRN se deplasează spre locul intervenţiei. La faţa locului mai sunt prezente 2 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu şi elicopterul SMURD. Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers”, adaugă ISU Giurgiu.

Şoferul autoturismului implicat în accident a fost declarat mort de către medicul de pe elicopterul SMURD.

„S-au luat toate măsurile necesare pentru evitarea unei posibile explozii ca urmare a intrării în contact a azotatului de amoniu cu motorina scursă din rezervorul TIR-ului”, mai spune ISU Giurgiu.

„Un bărbat din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 5, în afara localităţii Uzunu, a pătruns pe sens opus şi s-a lovit frontal cu un autocamion condus de un cetăţean turc, de 41 de ani. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul bărbatului giurgiuvean. Conducătorul autocamionului nu se afla sub în influenţa alcoolului”, transmite şi IPJ Giurgiu.

Pe aceeaşi temă:

Bărbat de 54 de ani, mort într-un accident rutier. S-a lovit frontal de un copac

Microbuz răsturnat în urma unui accident rutier. O femeie a murit, alte cinci victime au ajuns la spital

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite