Ziua Dunării este sărbătorită la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Galaţi
Foto Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Galaţi

Gălăţenii sunt aşteptaţi să viziteze una dintre cele mai importante expoziţii acvaristice din România. Acvariul de la Galaţi cuprinde 27 specii de peşti din bazinul inferior al Dunării, expuse într-un sistem închis de 75.000 litri de apă (50 % din volumul toal de apă al acvariului).

În fiecare an, pe data de 29 iunie, este sărbătorită Ziua Dunării. Cu această ocazie, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi lansează o serie de manifestări specifice acestui eveniment. Astfel, Secţia Acvariu va oferi publicului o incursiune interactivă în zona bazinului dunărean prin vizitarea expoziţiei de peşti vii.

"Dorim ca în acestă zi specială, să determinăm publicul larg să conştientizeze importanţa fluviului Dunărea. Dacă protejăm Dunărea, protejăm şi speciile de peşti care trăiesc în apele ei. Specialiştii din cadrul muzeului vor oferi informaţii detaliate vizavi de fiecare specie de peşti specifică Dunării," a declarat Camelia Burluc, manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Acvariul de la Galaţi cuprinde 27 specii de peşti din bazinul inferior al Dunării, expuse într-un sistem închis de 75.000 litri de apă (50 % din volumul toal de apă al acvariului).

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

image
Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite