Vocea Moldovei:Omul cavernelor se întoarce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Crângan - redactor şef Adevărul de Seară Galaţi
Costel Crângan - redactor şef Adevărul de Seară Galaţi

Ceea ce era de aşteptat să se întâmple s-a întâmplat: sistemul public de pensii a făcut "bum!".

O analiză a jurnaliştilor de la "Adevărul" arată că actuala schemă de salariaţi mai poate asigura, prin contribuţiile la bugetul asigurărilor sociale, doar 40% din pensiile pe care statul trebuie să le plătească.
Grav!

Trist este că și această cifră este supraevaluată. De fapt, dacă scădem din ecuaţie salariaţii statului (care înseamnă 28% din numărul total de angajați şi a căror contribuţie vine tot din fondurile de stat), descoperim că se acoperă, de fapt, doar vreo 32% din bugetul de pensii. Restul banilor trebuie să vină din altă parte. Dar de unde?!

Bugetul Sănătăţii e deja praf, iar spitalele sunt în moarte clinică. Încasările din impozitul pe profit şi din impozitul pe salarii tot scad, pentru simplul motiv că în România nu se mai face profit, iar numărul de salariaţi tot scade...

Creșterea TVA este doar o iluzie. TVA mai mare înseamnă scumpirea produselor, apoi inflaţie. Soluţia "amputării" pensiilor este curată crimă, pentru că pensionarii şi aşa de-abia rezistă.

Ce rămâne de făcut? Greu de spus. Eu aş reduce numărul de bugetari cu 50%.

Că nu văd de ce Ministerul Economiei trebuie să aibă 1600 de angajaţi, când economia este privată!

Cum nu văd de ce o primărie a unei localităţi cu 2000 de locuitori trebuie să aibă 50 de angajaţi. La fel, nu pot înţelege de ce într-un judeţ trebuie să fie vreo 80 de instituţii ale statului, care adună peste 1000 de angajaţi care doar plimbă hârtii şi plătesc cotizaţii la partidul care "le-a dat servici".


Suntem jalnici. În graba de a recompensa lipitorii de afişe, ne-am abandonat în ghearele disperării părinţii şi bunicii. Nici măcar oamenii cavernelor n-ar fi fost în stare de o asemenea crudă ispravă!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite