Vineri seară începe la Galaţi turneul internaţional Euro Challenge. Patru selecţionate naţionale de hochei sunt în competiţie

0
0

Competiţia se va desfăşura la Patinoarul din Galaţi, care a primit cu această ocazie şi un nou sistem de iluminat. Intrarea publicului la toate meciurile desfăşurate vineri, sâmbătă şi duminică este liberă.

O veste bună pentru iubitorii de sport. La Patinoarul “Dunărea” se va desfăşura, începând de vineri seară şi până duminică, turneul internaţional “Euro Challenge”, la care participă patru selecţionate naţionale de hochei: Olanda, Ucraina, România A şi România B.

Competiţia are girul forului internaţional şi are ca scop să ofere meciuri de pregătire echipelor naţionale în vederea participării la Campionatul Mondial din primăvara anului viitor.

Turneul va avea o formulă mai restrânsă decât se stabilise iniţial, motivul fiind acela că naţionalele Croaţiei şi Lituaniei s-au retras. Cele echipe vor fi, de altfel, adversare ale echipei României la Campionatul Mondial, Divizia I, Grupa B, din aprilie 2016. Interesant este că România va juca împotriva Croaţiei şi în februarie 2016, în Japonia, la turneul de calificare la Jocurile Olimpice.

Suedezul Kjell Lindqvist, selecţionerul României, a declarat deja că publicul gălăţean va avea ce vedea. „Este un turneu important, pentru că este singura ocazie să întâlnim alte echipe înaintea plecării în Japonia, în februarie. Rezultatele nu contează prea mult, important este că avem echipa laolaltă şi că jucătorii au contact cu hocheiul internaţional, unde este un alt ritm, mult mai alert”, a spus Lindqvist.

Programul meciurilor competiţiei

- vineri - România B – Olanda (ora 17,00 ), România A – Ucraina (ora 20,15);
- sâmbătă - România A - România B (ora 17,00 ), Olanda – Ucraina (ora 20,15);
- duminică - România B – Ucraina (ora 17,00 ), România A – Olanda (ora 20,15).

Festivitatea de deschidere este programata între cele două meciuri de vineri, în jurul orei 19.00.

Este de remarcat faptul că intrarea publicului este liberă la absolut toate evenimentele prilejuite de competiţie.

Un alt lucru extraordinar este că la Patinoar s-a terminat de montat noua instalaţie de iluminat, cu o săptămână şi jumătate mai devreme decât estimase firma care s-a ocupat de acest lucru, astfel că aceasta a şi fost pornită miercuri seară, când prima echipă a României a făcut primul antrenament la Galaţi.

CSM Dunărea Galaţi are zece hocheişti în turneu

Campioana naţională CSM Dunărea are nu mai puţin de zece jucători convocaţi la cele două selecţionate ale României din turneu: portarul Bogdan Popa, fundaşii Attila Goga, Botond Flinta şi Istvan Nagy, atacanţii Levente Lorincz, Szabolcs Szocs, Zoltan Pal, Alexandru Cristian Munteanu, Szabolcs Hildebrand şi Adrian Irimia.

Alţi trei hocheişti de la Dunărea sunt selecţionaţi în echipa Ucrainei: Donika, Ryabenko şi Chernenko.

Transportul în comun a fost adaptat la competiţie

Primăria municipiului Galaţi a decis să prelungească orarul mijloacelor de transport în comun, care fac legătura între Patinoarul ”Dunărea” şi principalele cartiere ale oraşului, pe durata desfăşurării acestui turneu, suplimentând şi numărul de autobuze.

Astfel, traseul cu indicativul 17 (două autobuze), care face legătura între Patinoar şi Cartierul ”Dimitrie Cantemir”, va circula vineri şi sâmbătă, şi după ora 23.00, iar duminică, şi după ora 22.00, cu plecare de la Patinoar.

Traseul cu indicativul 26 (un autobuz), care face legătura între Patinoar şi Gara CFR, prin Bariera Traian, va circula vineri şi sâmbătă, şi după ora 23.00, iar duminică şi după ora 22.00, cu plecare de la Patinoar.

Traseul 34 (două autobuze), care face legătura între Patinoar şi Intfor, prin Centru, va circula vineri şi sâmbătă, şi după ora 23.00, iar duminică şi după ora 22.00, cu plecare de la Patinoar.

Hai România!

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite