VIDEO Natura se dă în spectacol la Galaţi: Din cauza diferenţei de temperatură dintre aer şi apă, Dunărea pare că dă în clocot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fenomenul are loc frecvent în perioada în care sunt diferenţe de temperatură aer-apă
Fenomenul are loc frecvent în perioada în care sunt diferenţe de temperatură aer-apă

Este a doua zi când Dunărea fierbe la Galaţi. Din cauza frigului de peste noapte, nori de aburi au ieşit din fluviu spre dimineaţă, atunci când a ieşit soarele. Timp de câteva zeci de minute, trecătorii de pe Faleză au putut admira acest spectacol al naturii

Acest fenomen rar se înregistrează atunci când temperatura apei este cu mult peste cea atmosferică. La Galaţi au fost în această dimineaţă -13 grade Celsius, iar apa Dunării are două grade cu plus. Aşa că, din cauza diferenţei de temperatură, din apă, pare că fluviul fierbe.

În ultimele zile, la Galaţi, mercurul din termometre a scăzut a scăzut simţitor, dimineaţă înregistrându-se -13, chiar -14 grade Celsius. În tot acest timp, apa Dunării a avut o temperatură de 2-3 grade Celsius, ceea ce a dus la formarea aburului. 

Deşi încă nu putem vorbi de sloiuri pe Dunăre, navigatorii au fost mai cu băgare de seamă, asta deoarece în unele locuri stratul de abur depăşea doi metri înălţime.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite