VIDEO Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena au ajuns la Galaţi. Mii de oameni stau la coadă pentru a se închina la ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La procesiune au participat sute de gălăţeni. Foto: adevărul
La procesiune au participat sute de gălăţeni. Foto: adevărul

Sute de gălăţeni au asistat astăzi la o procesiune religioasă în cadrul căreia moaştele Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, aduse de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, cu copia icoanei Prodromiţa aflată în patrimoniul Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi, precum şi cu raclele cu părticele din moaştele Sf. Ap. Andrei, Sf. Ierarh Nicolae, Sf. Ierarh Atanasie şi Sf. Vasile cel Mare, au fost plimbate pe străzile oraşului.

Serbările Galaţiului au început astăzi cu o procesiune religioasă, care a blocat pentru mai bine de o oră centrul oraşului.

Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti au plecat astăzi, 27 noiembrie 2013, în pelerinaj în Arhiepiscopia Dunării de Jos. Ele sunt duse la Galaţi de Înaltpreasfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, delegatul Patriarhului Daniel. Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena au plecat la Galaţi de la Reşedinţa Patriarhală unde au fost prezenţi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor şi Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

La plecarea delegaţiei, Patriarhul României a ţinut să sublinieze faptul că sfintele moaşte sunt duse la Galaţi pentru întărirea în credinţă şi evlavie a credincioşilor pelerini de acolo şi a transmis binecuvântările sale. „Ca semn de preţuire şi binecuvântare pentru lucrarea misionară dorim să oferim credincioşilor pelerini de la Galaţi care vin la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei aceste moaşte pentru a fi venerate şi pentru a aduce întărire în credinţă, în evlavie şi în mărturisirea Ortodoxiei. Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca să vă dăruiască bucuria misionarului şi să transmiteţi din partea noastră binecuvântări părinteşti şi preţuirea noastră pentru toată lucrarea misionară care se împlineşte în acea parte de răsărit a ţării noastre şi care continuă lucrarea apostolică începută de Sfântul Apostol Andrei, Apostolul românilor şi Ocrotitorul României”, a spus Patriarhul Daniel.

Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena au fost purtate pe străzile municipiului Galaţi în cadrul procesiunii „Călători pe calea sfinţilor”, alături de copia Icoanei Maicii Domnului - Prodromiţa de la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi raclele cu fragmente din moaştele Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfinţilor Ierarhi Nicolae, Atanasie şi Vasile cel Mare. Procesiunea este închinată Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul Galaţiului. Procesiunea a pornit din faţa Universităţii Dunărea de Jos şi s-a oprit în faţa Catedralei. Acolo, raclele au fost expuse publicului pentru ase închina la ele.

Procesiune religioasă la Galaţi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite