UPDATE Misterul substanţei cu miros înţepător care a determinat evacuarea a 25 de persoane dintr-un bloc din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii supraveghează în prezent imobilul  Foto: ISU Galaţi
Pompierii supraveghează în prezent imobilul  Foto: ISU Galaţi

Oamenii s-au întors în apartamente, dar pompierii şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi verifică fiecare locuinţă, în condiţiile în care sursa mirosului înţepător a rămas necunoscută.

UPDATE Ora 22,00

Pompierii au identificat şi izolat două recipiente cu substanţe care sunt folosite la curăţenie, de iz casnic. Recipientele în cauză au fost găsite într-o pungă de gunoi menajer,  pe casa scării.

”Locatarii blocului T10 s-au întors în apartamente după ce substanţa chimică de pe casa scării a fost înlăturată. Specialiştii de la ISU şi DSP au reluat verificările în fiecare apartament. S-a constatat că mirosul, a cărui sursă este încă necunoscută, revine în unele apartamente în cantităţi variabile şi periculoase încă. Prin urmare, militarii controlează  canalizările din proximitatea blocului, verificând posibilitatea ca substanţa chimică să fi ajuns acolo”, a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Ştirea iniţială

Pompierii au evacuat locatarii dintr-un bloc din Galaţi după ce aceştia au reclamat un miros înţepător care nu a putut fi identificat.

"Dispeceratul ISU-SAJ a fost solicitat în Galaţi, pe Drumul Viilor, la blocul T10, din cauza unui miros persistent care se manifesta pe casa scării blocului cu 4 etaje. Pompierii au evacuat 25 persoane din întregul bloc, iar Distrigaz a sistat gazul. Sursa mirosului nu este cunoscută şi a fost solicitat un echipaj cu autospeciala CBRN (cercetare chimică, biogică, nucleară) de la ISU Brăila, care urmează să ajungă in scurt timp la faţa locului", a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Pompierii supraveghează în prezent imobilul, urmând să fie făcute verificări pentru a se stabili sursa mirosului. Vom reveni cu amănunte.

evacuare bloc pompieri Galati 2
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite