Traficul rutier, redeschis parţial pe strada din Galaţi unde acum câteva zile o fostă benzinărie a sărit în aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de locul exploziei FOTO Arhivă Adevărul
Imagine de locul exploziei FOTO Arhivă Adevărul

Deocamdată, însă, doar o jumătate din lăţimea carosabilului este deschisă traficului rutier. De asemenea, viteza este limitată la 30 km/h, iar greutatea maximă a autovehiculelor la 3,5 tone.

Primăria municipiului Galaţi a an unţat că începând de joi dimineaţă (19 decembrie) a fost redeschis traficul rutier pe strada Frunzei, pe banda opusă fostei staţii de carburanţi, pentru maşinile cu masă maximă autorizată până la 3,5 tone şi cu respectarea vitezei maxime admisă de 30 km/h, astfel încât autovehiculele pot circula în ambele sensuri.

Practic, se poate utiliza câte o bandă pe sens, dintre cele opuse zonei afectate de explozie, însă cu menţinerea măsurilor de sistare a circulaţiei pe celelalte benzi, respectând planul de semnalizare rutieră până la finalizarea lucrărilor de consolidare şi punere în siguranţă a zonei.

Vă reamintim că pe 9 decembrie 2019, în zona fostei benzinării Petrol Plus de pe strada Frunzei, colţ cu Prelungirea Brăilei, s-a produs o deflagraţie puternică după ce resturile de carburant aflate sub pământ s-au aprins în urma unor lucrări cu flacără deschisă la un hotel din apropiere.

Mai multe maşini şi clădiri au fost avariate, iar infrastructura publică a avut şi ea de suferit. Anchetatorii nu au ajuns deocamdată la o concluzie clară cu privire la persoanele vinovate de producerea evenimentului care a îngrozit mii de gălăţeni.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite