Traficanţii de mercur sunt eliberaţi. Judecătorii consideră că nu prezintă pericol pentru ordinea publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi gălăţeni, prinşi în flagrant pe când încercau să vândă aproximativ 20 de kilograme de mercur, se bucură în prezent de libertate după ce procurorii au stabilit că în cazul lor interdicţia de a părăsi ţara şi Galaţiul este suficientă.

Ionel Spânu (42 de ani) a stabilit chiar un record după ce asupra sa a fost găsită cantitatea de 17 kilograme de mercur, însă chiar şi aşa judecătorii Tribunalului Galaţi au stabilit că nu prezintă pericol public, chiar dacă printre acuzaţii se numără şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, fără permis.

Un alt gălăţean de 51 de ani a sustras mercur din combinat şi l-a ţinut ascuns în propria locuinţă până la găsirea unui cumpărător. Constantin Stăvărache, maistru pe platforma siderurgică, a furat 2,5 kilograme de mercur din incinta ArcelorMittal Galaţi. Mercurul a fost ascuns într-o pivniţă timp de două luni, răstimp în care bărbatul a căutat un cumpărător.

Mercurul urma să fie vândut unui cetăţean moldovean pentru 700 de euro, dar poliţiştii au aflat şi l-au reţinut pentru trafic cu mercur.Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a emis pe numele său o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, însă bărbatul a fost în cele din urmă eliberat.

"N-a conştientizat că mercurul poate fi periculos pentru populaţie şi de aceea instanţa a decis o măsură preventivă mai uşoară", ne-a declarat avocata Beatrice Martiş.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite