Tendinţa cotelor liderului: Oţelul în creştere, spre 35 de puncte. Pericol pentru rivale, condiţii de îngheţ pe primul loc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuvântul de ordine pentru jucătorii Oţelului: "Concentrare!"-Foto Liviu Ghinea
Cuvântul de ordine pentru jucătorii Oţelului: "Concentrare!"-Foto Liviu Ghinea

Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi joacă mâine, pe teren propriu, contra celor de la Victoria Brăneşti. Liderul Ligii I are ocazia să ajungă la 35 de puncte, zestre care i-ar menţine confortul primului loc.

Oţelul Galaţi are şansa istorică de a bifa a opta etapă consecutivă fără eşec.

Şapte victorii şi un egal din opt meciuri consecutive, ar însemna un record absolut de productivitate pentru trupa gălăţeană, aproape sinonim cu intrarea în pauza de iarnă în postura atât de invidiată, de lider al fotbalului românesc.

Marius Stan: „Este un meci esenţial"

Înaintea partidei de mâine, cu Victoria Brăneşti din cadrul etapei a 15-a, şefii Oţelului au o singură temere, ca nu cumva echipă să cadă în capcana autosuficienţei şi să-şi trateze adversarul cu aere de superioritate.

„Mi-e teamă doar de starea mentală a jucătorilor noştri. Imediat după victoria de la Craiova, când am intrat în vestiar să-i felicit, nici nu i-am lăsat să termine bine de cântat «Cine e pe primul loc» că i-am şi avertizat că meciul cu Brăneştiul este esenţial pentru noi", a declarat Marius Stan, director general al FC Oţelul.

Conducătorul grupării gălăţene nu a uitat că este „Stan Păţitul", amintind păţania din trecut cu Gloria Buzău, când Oţelul era mare favorită şi s-a trezit cu 0-3 la pauză.

„Când zici Brăneşti, mai ales că joacă meciurile de acasă la Buzău şi este antrenată de un buzoian, Ilie Stan, automat îmi aduc aminte de păţania cu Gloria, care nu avea nicio victorie inainte şi ne-a bătut la Galaţi. Cu atât mai mult trebuie să-i luăm în serios pe cei de la Brăneşti. Mulţi îi dădeau inaintea sezonului ca şi condamnaţi la retrogradare, dar uite că adună puncte şi joacă fotbal adevărat", a adăugat Marius Stan.


Antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, crede că jucătorii săi au înţeles că nu e momentul să fie euforici.

Le-am spus imediat după victoria de la Craiova, ca din acel moment să le stea mintea doar la meciul cu Victoria Brăneşti. Euforia a durat foarte puţin, doar câteva ore. Suntem pregătiţi, le-am văzut toate jocurile celor din Brăneşti, aleargă mult şi nu refuză jocul, ne trebuie concentrare totală şi randament maxim. Nu vrea ca echipa noastră să viseze, vreau să trăiască momentul. Iar momentul este meciul cu Brăneştiul", a declarat Dorinel Munteanu.


Antrenorul echipei gălăţene are tot lotul la dispoziţie pentru acest meci, revenind în primul "11" şi mijlocaşul Gabriel Giurgiu, suspendat etapa trecută.


Partida de mâine a fost încredinţată, surprinzător, unei brigăzi de arbitri ce îl are la centru pe Marius Avram, fiul şefului Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram. În etapa trecută, Marius Avram a făcut praf partida dintre FC Timişoara şi FC Vaslui şi era de aşteptat ca măcar o etapă să fie reţinut de la delegări.

Arbitrii asistenţi la Oţelul Galaţi - Victoria Brăneşti vor fi Iulian Radu şi Vasile Marinescu, ambii din Bucureşti. Partida de pe stadionul Oţelul se va juca vineri, cu începere de la ora 14.00 şi va fi televizată de Gsp - TV.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite