Studenţi gălăţeni premiaţi la un concurs de microcontrolere şi aplicaţii. Cu ce proiecte au impresionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La competiţie au participat studenţi din principalele centre universitare de Inginerie electronică şi Electronică Aplicată din ţară, pasionaţi de microcontrolere, hardware şi software.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost reprezentată cu succes şi anul acesta la cea de-a a XI-a ediţie a „Concursului de Microcontrolere şi aplicaţii – Mihail Konteschweller”, concurs organizat de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, în data de 15 mai 2020.

La concurs au participat studenţi din principalele centre universitare de Inginerie electronică şi Electronică Aplicată din ţară, pasionaţi de microcontrolere, hardware şi software.

Universitatea din Galaţi a fost reprezentată de studenţi ai specializării de Electronică Aplicată din Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică. La fel ca în ultimii ani, studenţii gălăţeni au fost evidentiaţi şi premiaţi.

Premiul III a fost acordat studenţilor din anul IV Electronică Aplicată: Ivaşcencu Ionuţ-Cosmin, Sandu Gabriel şi Mărgineanu Marius-Gabriel, care au prezentat proiectul intitulat „Acţionarea unui motor DC cu microcontroller şi monitorizarea wireless a turaţiei pe un indicator cu motor pas-cu-pas”, coordonator: Sl.Dr.Fiz. Nicuşor Nistor.

Menţiunea 2 a fost acordată studentului din anul III Electronică Aplicată: Şerdin Radu, care a prezentat un proiect intitulat „Sistem de monitorizare la distanţă a locuinţei”, profesor coordonator: Sl.Dr.ing Andrei Mihaela. 

Menţiunea specială a fost acordată studenţilor din anul II Electronică Aplicată: Ionuţ Marus şi Dragoş Ilieş, care au prezentat proiectul intitulat „Osciloscop digital folosind Arduino”, coordonator: Prof. Dr. Ing. Laurenţiu Frangu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite