Premieră „Soacra cu trei nurori”: Umorul inepuizabil al lui Creangă, într-un spectacol interactiv de Dan Mirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din spectacolul ”Soacra cu trei nurori” Foto: Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”
Scenă din spectacolul ”Soacra cu trei nurori” Foto: Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi prezintă sâmbătă, 15 iunie, şi duminică, 16 iunie, la ora 19,00, ultima premieră a stagiunii 2018/2019: „Soacra cu trei nurori”.

Povestea lui Ion Creangă, adaptată pentru scenă şi montată de regizorul Dan Mirea, expune spaţiul rural românesc şi vulnerabilităţile sale – „castele” săteşti, căsătoria ca mijloc de sporire a averii, autoritatea părintească –, precum şi conflictul dintre vechi şi nou.

„Spectactorii îl vor descoperi pe Creangă proaspăt, fresh, pentru că el, studiindu-se în şcoală, a picat un pic în derizoriu. (…) Un alt element inedit este conflictul de idei din spectacol. Această mamă are trei fii pe care îi educă în felul ei. Încearcă să le determine viitorul şi să le formeze personalitatea în funcţie de reperele ei de viaţă. Feciorul cel mic face legătura dintre gândirea nouă şi mentalitatea veche la ţară, în care lucrurile erau impuse de multe ori încă de la naşterea copiilor. Acest text cred eu că are profunzime şi pentru faptul că trezeşte un semnal de alarmă în lumea mai puţin educată a satului, în care aceste practici încă există, chiar dacă suntem în secolul al XXI-lea”, declară regizorul Dan Mirea.

„O montare inedită, cu toate ingredientele unei producţii de succes: o poveste savuroasă, umor neaoş, muzică live şi dansuri populare, costume şi decoruri ce recreează fidel atmosfera satului românesc, anecdotică la superlativ, vorbe şi zicători din popor şi un final pe măsura adevărului ce reiese din fiecare fibră a replicilor acestui scriitor român genial”, declară Mona Sandu, secretarul literar al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Spectacolul „Soacra cu trei nurori” are o durată de o oră şi jumătate şi nu are pauză. Producţia este potrivită pentru copii.

Biletele pentru premiera de pe 15 şi 16 iunie pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro sau de la casa de bilete a Teatrului Dramatic. După premieră, spectacolul „Soacra cu trei nurori” se va mai juca pe 22 şi 29 iunie, iar bilete pentru aceste reprezentaţii au fost puse în vânzare pe platforma bilete.fanitardini.ro.

Soacra cu trei nurori

De Ion Creangă

Adaptarea scenică şi regia artistică: Dan Mirea

Scenografia: Daniel Divrician

Coregrafia: Elena Anghel

Distribuţia: Carmen Albu (Aftimia), Svetlana Friptu (Miranda), Mihaela Lecca-Gorea (Anica), Aureliu Bâtcă (Constantin), Cristina Uja-Neagu (Floarea), Vlad Ajder (Culai), Valeria Taban (Agripina), Adelin Ilie (Gheorghiţă), Lică Dănilă (Popa Leapşă)

Instrumentişti: Tamara Manea, Doru Roşca, Vasile Savin, George Breabăn.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite