Prefectul Galaţiului a atacat în contencios administrativ hotărârea privind organizarea referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, prefectul Cosmin Paun a depus la Tribunalul Galaţi, la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, o cerere de chemare în judecată a Consiliului Judeţului în vederea anulării HCJ nr. 643 cu privire la organizarea referendumului, pe data de 24 iulie.

Astfel ,galatenii nu vor mai fi chemati la urne pentru a spune dacă doresc sau nu desfiinţarea judeţului prin modificarea limitelor administrativ-teritoriale ale acestuia.

Prefectul a decis că hotărârea CJ nu respectă prevederile articolului 22 din Legea 215 privind administraţia publică locală, care prevede că delimitarea teritorială a judeţelor se stabileşte prin lege. De asemenea,grupul consilierilor USL nu avea calitatea de a promova acest proiect de hotărâre.

Unul dintre cei mai înverşunaţi critici ai „reorganizării teritoriale" este consilierul judeţean PSD, dr. Nicolae Bacalbaşa.

"Nici în cele mai urate gânduri ale mele nu aş fi crezut că o să trăiesc momentul ăsta, care, să fim foarte clari - că nu suntem nişte idioţi!, suntem nişte oameni cu experienţă politică şi istorică amară ca români. Nu este reorganizarea României, ci sfârtecarea României pe interese meschine ale unui grup în spatele căruia stau interese geopolitice de care ţi-e şi frică să vorbeşti.In nici un caz o chestiune din asta nu se poate face fără ca fiecare cetăţean al aceste ţări să se pronunţe într-un referendum! Pe de altă parte, o asemenea modificare pentru gălăţeni este o nenorocire, totdeauna am fost priviţi ca nişte nefericiţi moldoveni de sud, uşor cu dispreţ, inclusiv de constănţeni", a spus dr. Bacalbaşa.

Deşi referendumul a fost suspendat, preşedintele CJ, Eugen Chebac, nu renunţă la luptă şi spune că aşteaptă răspunsul instanţei de judecată şi motivaţia pentru care a fost atacată în contencios.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite