Poliţiştii din Galaţi care l-au „scăpat“ pe geamul de la baie pe un urmărit internaţional căutat pentru mai multe jafuri au fost absolviţi de orice vină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stănică Busuioc, recidivistul evadat din arestul IPJ Galaţi Foto: arhiva personală
Stănică Busuioc, recidivistul evadat din arestul IPJ Galaţi Foto: arhiva personală

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a clasat dosarul penal în care doi agenţi de poliţie de la Biroul ”Urmăriţi” al IPJ Galaţi au fost cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu şi înlesnirea evadării.

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi care i-a anchetat  pe cei doi poliţişti de sub nasul cărora a evadat un urmărit internaţional, Stănică Busuioc (38 ani), a stabilit că oamenii legii nu au încălcat legea şi nici nu şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu în ziua evadării. 

Procurorul a invocat şi o decizie a Curţii Constituţionale a României, care limitează sfera infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Cei doi poliţişti sunt cercetaţi în prezent şi disciplinar în urma unei decizii a conducerii IPJ Galaţi. Conform statutului poliţistului, aceştia riscă sancţiuni pornind de la o simplă mustrare până la destituirea din Poliţie.

Reamintim că evadarea lui Stănică Busuioc (38 ani) din sediul Poliţiei a avut loc joi, 10 ianuarie 2019.  După ce a aflat că urmează să fie reţinut şi extrădat în Austria, bărbatul a cerut voie să se ducă la toaletă, iar după ce s-a văzut acolo, a fugit pe geamul de la baie.

Autorităţile judiciare din Austria îl acuză că a comis mai multe spargeri de bancomate şi de maşini. După evadarea cu bucluc, care a arătat cât de aproximativă este paza persoanelor reţinute, Busuioc a fost recapturat de poliţişti o zi mai târziu, într-un sat din Brăila, după ce -la fel de ciudat şi de controversat ca şi în cazul evadării lejere chiar de sub nasul celor care-l păzeau-a reuşit să treacă fără probleme de filtrele instituite la ieşirile din judeţul Galaţi.

Pe numele individului a fost deschis acum un nou dosar penal în România, pentru evadare. Cum deja este recidivist (era în perioada de încercare pentru pedeapsa suspendată), Stănică Busuioc are şanse foarte mari să fie condamnat de data acesta la închisoare cu executare, după ce va fi finalizat procesul penal din Austria, în urma căruia riscă, de asemenea, să ajungă pentru ani buni după gratii.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite