Poliţişti cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu după ce un interlop le-a scăpat de sub pază, fugind pe geamul de la baie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stănică Busuioc Foto: arhiva personală
Stănică Busuioc Foto: arhiva personală

Doi poliţişti gălăţeni sunt anchetaţi de procurori, în condiţiile în care un interlop căutat de autorităţile din Austria, care urma să fie arestat şi extrădat, a profitat de neatenţia acestora şi a fugit pe geamul de la toaletă.

După fuga interlopului Stănică Busuioc (38 ani) din sediul IPJ Galaţi, pe geamul de la baie, conducerea Poliţiei a declanşat o anchetă disciplinară împotriva celor doi poliţişti care s-au ocupat de paza bărbatului. Parchetul s-a autosesizat acum şi a deschis un dosar penal în acest caz pentru neglijenţă în serviciu.

”Cercetarea disciplinară este suspendată până când ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi cu privire la suspiciunea de comitere a infracţiunii de neglijenţă în serviciu va fi finalizată”, ne-a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pe numele lui Stănică Busuioc exista un mandat de arestare emis în noiembrie 2018 pentru furturi în serie din autoturisme şi bancomate comise în Austria, iar pe 10 ianuarie 2019 fusese chemat la Poliţie pentru a fi anunţat că urmează să fie reţinut pentru 24 de ore. Când a auzit acest lucru, tânărul a pretins că  i s-a făcut rău şi a cerut să meargă la toaletă. Odată ajuns acolo, a profitat de neatenţia poliţiştilor şi a fugit pe geam.

Bărbatul de 38 de ani a fost prins de mai multe ori băut la volan, motiv pentru care, la un moment dat, i-a şi fost anulat permisul auto. Asta nu l-a împiedicat însă să se urce în continuare la volan, în prezent având, pentru asta, şi o condamnare penală la 4 luni de închisoare, cu supendarea condiţionată a executării (condamnare pronunţată pe 27 august 2018, la Judecătoria Tecuci).

După evadarea cu bucluc, Busuioc a fost recapturat de poliţişti o zi mai târziu, într-un sat din Brăila, după ce  reuşise să treacă fără probleme de filtrele instituite la ieşirile din judeţul Galaţi.

Pe numele individului a fost deschis acum un nou dosar penal în România, pentru evadare. Cum deja este recidivist (era în perioada de încercare pentru pedeapsa suspendată), Busuioc are şanse foarte mari să fie condamnat de data acesta la închisoare cu executare. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite