Poftiţi la teatru: Trupa „De ce ficatul?” joacă cea mai nouă producţie „Dar femeia, nene Iancule?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Bujor (centrul imaginii) este câştigătoarea premiului special al juriului la ACTFEST 2013
Elena Bujor (centrul imaginii) este câştigătoarea premiului special al juriului la ACTFEST 2013

Trupa de Teatru „De ce ficatul?” va juca duminică, 26 mai, de la ora 19.00 piesa de teatru „Dar femeia, nene Iancule?”, cu texte de I.L. Caragiale, B.P. Haşdeu şi D. Bolintineanu, în regia Dianei Tănase. Spectacolul se joacă la Casa de Cultură a Studenţilor, iar preţul unui bilet de intrare este de trei lei.

Dacă ar fi să vorbim despre cea mai nouă producţie a Dianei Tănase ar trebui să spunem cam aşa: Frumosul monstru îngâmfat, sedus de propria imagine, puternic şi lasciv prin frumuseţe trecătoare - femeia. Cine e ea? Ea care a muşcat prima din cunoaştere, din lăcomie, din curiozitate, ea care a plantat seminţele tentaţiei în sufletul virgin al primului născut. Ea, iluzie, prefăcută şi subtilă, gata să domine din umbră, înger cu ochi rai cerşeşte, oferă, apucă şi muscă, se zbate sub trupul de iubit şi în final e numai ea. Ce rămâne la final? Un zmeu perfid ce creează distrugând, ce-şi face casă din suflete şi dă suflet inspirând poeţi, provocând războaie sau născând copii.

Spectacolul „Dar femeia, nene Iancule?” a participat şi la Festivalul Naţional de Teatru Contemporan „ACTFEST” 2013 Galaţi, unde a primit cinci premii: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru originalitate, Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (Nicoleta Ignat) şi Premiul special al juriului (Elena Bujor).

Piesa se va juca la Casa de Cultură a Studenţilor, în sala Club S. Intrarea costă trei lei. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite