Cum încap 16.320 de ţigări în cele patru pneuri ale unui autoturism? Au aflat poliţiştii de frontieră de la un gălăţean de 25 de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările erau ascunse peste tot, în maşină!
Ţigările erau ascunse peste tot, în maşină!

1.300 de pachete de ţigări ascunse şi nedeclarate au fost descoperite de poliţiştii de frontieră gălăţeni în rezervorul de combustibil şi în pneurile a două autoturisme conduse de doi cetăţeni români.

Azi-noapte, în jurul orelor 23.30 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani, care conducea un autoturism marca Volkwagen.

Poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului. Nu mică le-a fost mirarea când au descoperit 9.800 ţigarete de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse în diverse locuri din maşină.

Câteva ore mai târziu, pe la 6 dimineaţa, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un alt cetăţean român, de această dată în vârstă de 25 de ani, care conducea un autoturism marca Opel. După efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului echipa comună a descoperit, disimulate în pneurile  autoturismului, 16.320 ţigarete marca Plugaru, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare totală de 4.847 lei, a autoturismului marca Volkswagen în valoare de 8.662 lei în vederea confiscării, iar cei doi barbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 12.000 lei.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite