Până pe 30 iunie, Evidenţa Populaţiei Galaţi nu va elibera cărţi de identitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Program modificat de lucru cu publicul la Evidenţa
Populaţiei Galaţi. Foto: Adevărul
Program modificat de lucru cu publicul la Evidenţa Populaţiei Galaţi. Foto: Adevărul

Începând din 23 iunie 2014, la nivel naţional, se implementează un sistem unic de gestionare a bazelor de date (SNIEP), operaţiune care va afecta activitatea de lucru cu publicul în toate serviciile locale şi judeţene de evidenţă a populaţiei, deci şi pe cea din Galaţi.

În aceste condiţii, cel puţin în perioada 23-30 iunie 2014, Serviciul de Evidenţa Populaţiei din cadrul Primăriei municipiului Galaţi va avea o activitate limitată de lucru cu publicul. Asta înseamnă că doar se vor primi documente de la solicitanţi, fără să se facă şi eliberări de cărţi de identitate, întrucât, în lipsa accesului la bazele de date, nu se pot procesa cererile. Singurele eliberări de documente, conform programului obişnuit de lucru, se vor face în cazul cărţilor de identitate pentru care s-a făcut solicitare cu cel puţin 30 de zile în urmă.

Reamintim populaţiei că, potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 97/2005, termenul de eliberare a cărţii de identitate este de 30 de zile de la data depunerii documentelor. Potrivit aceluiaşi act normativ, persoanele cărora urmează să le expire actul de identitate pot solicita eliberarea unui document de identitate nou şi cu 180 de zile înaintea expirării termenului de valabilitate administrativă a actului în vigoare. În felul acesta se pot evita atât aglomeraţia de la ghişee, cât şi neplăcerile create de expirarea documentului de identitate.

Primăria municipiului Galaţi îşi cere scuze pentru neplăcerile create populaţiei de operaţiunile ce se vor executa pentru modernizarea sistemului naţional de evidenţă a persoanei şi mulţumeşte pentru înţelegere. Ne exprimăm speranţa că, odată implementat acest sistem unic naţional, se vor îmbunătăţi atât serviciile oferite populaţiei pe linie de evidenţă a persoanei, cât şi viteza de răspuns la solicitările cetăţenilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite