Pacienţi COVID, cu afecţiuni oncologice şi nevaccinaţi. Medic: „Nu ştiu ce resurse vor avea să lupte pe două «fronturi»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Galaţi, sursa: C.M
Spitalul Judeţean Galaţi, sursa: C.M

Medicul chirurg Paul Ichim, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, a constatat cu îngrijorare că printre pacienţii care ajung cu COVID-19 la spital în stare gravă, nevaccinaţi, sunt şi cu suferinţe oncologice, care necesită intervenţie chirurgicală de urgenţă.

Medicul chirurg Paul Ichim, de la cea mai mare unitate medicală din sud-estul României, spune că au fost descoperiţi la testarea obişnuită pacienţi pozitivi, care aveau şi afecţiuni chirurgicale. „O operaţie pe fond de Covid le lipsea”, afirmă dr. Ichim.

„După garda de ieri am constatat mai multe, pe care le enumăr şi nu le comentez: majoritatea covărşitoare a celor veniti la urgenţe sunt nevaccinaţi. Am descoperit la testarea obişnuită la pacienţi cu afecţiuni chirurgicale, că erau pozitivi. O operaţie pe fond de Covid le lipsea.  Azi noapte pe la 3 ne chinuiam să găsim un pat pentru un astfel de pacient, găsind cu greu unul după ce un alt pacient si-a incheiat conturile cu viaţa. 

Din cele câteva zeci de bolnavi cu Covid de prin containere care stau grămada, ca la război, am descoperit şi pacient cu suferinţă oncologică complicată ce a necesitat operaţie laborioasă. Nu ştiu cum se va descurca postoperator, ce resurse va avea să lupte pe două "fronturi", a scris dr. Paul Ichim, pe pagina sa de Facebook. 

În ultimele 24 de ore au fost raportate 18 decese în judeţul Galaţi. 

„Este vorba despre 18 pacienţi: nouă femei de 64, 71, 71, 77, 77, 80, 80, 83 şi 84 de ani, şi de nouă bărbaţi de 65, 65, 67, 68, 69, 69, 76, 81 şi 81 de ani - confirmaţi cu SARS- COV 2. 14 dintre pacienţi nu erau vaccinaţi împotriva Covid-19, doi bărbat de 67 de ani, respectiv 69 de ani, erau vaccinaţi complet. Alţi doi pacienţi – femeie de 84 şi bărbat de 76 de ani – erau vaccinaţi doar cu o doză (20, respectiv 30 septembrie 2021)” a transmis Prefectura Galaţi. 

Municipiul Galaţi a depăşit miercuri, 13 octombrie 2021, pragul critic de 6 cazuri la mia de locuitori.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

 

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali” 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite