O nouă mostră de imaginaţie de la traficanţii de substanţe interzise: au ascuns anabolizantele în sacii cu nuci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, în bagajele personale ale unui cetăţean bulgar, 2000 de tablete şi 10 fiole cu substanţe anabolizante.

Comerţul cu substanţe interzise pentru creşterea performanţei sportive nu este chiar o vorbă în vânt la frontiera din România şi Republica Moldova. În ultimele luni, aici au fost interceptate zeci de transporturi de anabolizante şi steroizi care aveau ca destinaţie România şi Bulgaria.

Ultimul transport a fost depistat chiar în weekendul trecut, iar ceea ce atrage atenţia este metoda gândită de traficanţi pentru a ascunde marfa interzisă. 

„În data de 9 octombrie 2016, în jurul orei 23.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru a intra în ţară, Maksim T., cetăţean bulgar, în vârstă de 30 ani, conducând un autoturism marca Fiat, înmatriculat în Bulgaria”, a informat Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi..

În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse în bagajele personale, într-un sac cu nuci, mai multe substanţe anabolizate ce pot fi comercializate doar cu o autorizaţie specială (sunt interzise comerţului liber), respectiv 2000 tablete de OXAVER şi 10 fiole de câte 10 ml de TESTOSTERON P, 

Conform Legii 104/2008, completată şi modificată prin Legea 10/ 2011, substanţele, înscrise pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, au fost reţinute în vedera confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 lei.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite