O crăpătură imensă a apărut în asfalt, la Galaţi. Un bloc cu opt etaje este afectat, iar locatarii susţin că fisura a apărut după o lucrare la reţeaua de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: www.click.ro
Foto: www.click.ro

Reprezentanţii Primăriei Galaţi şi cei ai Inspectoratului de Stat în Construcţii vor demara de mâine, 8 octombrie, o serie de verificări pentru a stabili cauza apariţiei fisurii, cât de gravă este şi ce măsuri trebuie luate pentru a preveni extinderea  acesteia.

O fisură care se întinde pe o lungime de 20 de metri şi câţiva centimetri lăţime a apărut în asfalt în vecinătatea unui bloc cu opt etaje din cartierul gălăţean Mazepa. Locatarii imobilului sunt extrem de îngrijoraţi, deoarece crăpătura măsura acum câteva zile 10 metri în lungime şi doar puţin peste un centimetru lăţime, semn că fisura se extinde rapid.

Aceştia susţin că fenomenul a afectat şi blocul unde locuiesc. Mai multe fisuri au apărut pe pereţii apartamentelor, iar uşile locuinţelor nu se mai închid. Oamenii susţin că problemele ar fi apărut după ce angajaţii Apă Canal, furnizorul de apă rece din Galaţi, ar fi remediat în urmă cu câteva luni o avarie la reţeaua de apă din zonă.

Una dintre explicaţii ar fi că terenul a început să se taseze, însă acest lucru va fi stabilit de reprezentanţii Primăriei Galaţi şi cei ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, care de luni, 8 octombrie, vor declanşa o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza apariţiei fisurii din asfalt şi ce se poate face pentru ca aceasta să nu se extindă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite