Nichel fără documente legale, găsit în portbagajul maşinii unor teleormăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plăcile de nichel au fost confiscate. La fel şi maşina. Foto: IPJ Galaţi
Plăcile de nichel au fost confiscate. La fel şi maşina. Foto: IPJ Galaţi

Proprietarii autoturismului le-au spus poliţiştilor care i-au oprit în trafic că au achiziţionat plăcile de nichel pentru o firmă din ilfov. Poliţiştii au verificat şi au descoperit că la adresa respectivă figura o casă în construcţie.

În această dimineaţă, în jurul orei 10.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pentru control, pe DN 25 A, în apropierea localităţii Hanu Conachi, un autoturism înmatriculat în judeţul Teleorman, în care se aflau două persoane, domiciliate în municipiul Bucureşti.

În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit pe bancheta din spate şi în portbagajul autoturismului 15 plăci (aprox. 1.000 kg ) dintr-un feroaliaj, plăci ce erau camuflate cu pături.

Cercetările au fost preluate de ofiţerii Serviciului de Investigare Fraude, care în urma verificărilor documentelor puse la dispoziţie de cele două persoane, au stabilit că aceştia transportau un feroaliaj din nichel, care este folosit doar de combinatele siderurgice, la fabricarea oţelurilor speciale.

De asemenea, au fost efectuate verificări la sediul firmei furnizoare, poliţiştii stabilind că la sediul declarat al firmei este de fapt o casă în construcţie (în oraşul Bragadiru, jud. Ilfov) unde nu au fost identificate documente cu privire la funcţionarea vreunei societăţi comerciale şi nici mărfuri care să ateste efectuarea unor acte de comerţ.

Atât marfa transportată cât şi autoturismul au fost indisponibilizate de poliţişti, care continuă cercetările pentru a stabili dacă în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite