Ministrul Mediului la Galaţi: „Avem nevoie de un management eficient în ceea ce priveşte apărarea împotriva inundaţiilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerului Mediului şi Pădurilor a organizat joi, 23 iunie 2011, seminarul intitulat "Redimensionarea economică şi ecologică a Luncii Dunării pentru diminuarea riscului la inundaţii, eveniment în cadrul proiectului european "Danube FLOODRISK", care s-a desfăşurat la Galaţi.

La seminar au participat László BORBÉLY, ministrul Mediului şi Pădurilor, Valeriu TABĂRĂ, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Mihai CAPRĂ, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ionuţ Cosmin PĂUN, prefectul judeţului Galaţi şi Eugen CHEBAC, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Au fost prezenţi si alți reprezentanţi ai administraţiei centrale şi locale, specialişti din domeniile specifice, societatea civilă şi companii de profil.

"În 24 iunie, Consiliul European de vară, ce va avea loc la Bruxelles, va adopta Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, ceea ce înseamnă că intrăm într-o nouă etapă, cea a implementării efective. Împreună cu Ungaria, coordonăm Aria Prioritară 5 şi avem deja o concepţie clară în privinţa managementului riscurilor de mediu. Unul dintre proiectele incluse în această Strategie este Danube FLOODRISK prin care vor fi realizate hărţile de hazard şi de risc la inundaţii, necesare atât pentru a propune măsuri privind atenuarea inundaţiilor dar şi pentru planificarea spaţială şi economică", a declarat ministrul László BORBÉLY.

În cadrul seminarului, ministrul László BORBÉLY a amintit că anul trecut, "a fost aprobată prin hotărâre de guvern Strategia naţională de gestionare pe termen mediu şi lung a riscului la inundaţii 2010 - 2035, care cuprinde mai multe acţiuni care să asigure un management integrat şi limitarea efectelor inundaţiilor. Pentru a realiza acţiunile prevăzute în Strategie au fost stabilite atribuţiile fiecărui minister şi au fost identificate şi fonduri în acest sens. În ultimii 2 ani, Ministerul Mediului şi Pădurilor a alocat pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor cele mai mari sume, din 1990 încoace", a subliniat László BORBÉLY.

Ministrul Mediului şi Pădurilor a mai precizat că Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare şi Administraţia Naţională „Apele Române" ar trebui să aibă o singură coordonare pentru a avea un management eficient mai ales în ceea ce priveşte apărarea împotriva inundaţiilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite