Marinela Dobrea a revenit în funcţie doar pentru a avea ocazia de a fi demisă a doua oară, pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă, fiind cercetată penal, nu putea să revină efectiv în fotoliul directorial, instanţa a ajutat-o să mai câştige din banul public 30.000 de euro, reprezentând daune morale şi salariul plătit retroactiv

Pe ordinea a celei dintâi şedinţe din acest an a Consiliului Judeţului Galaţi pe ordinea de zi a fost inclusă şi o hotărâre mai puţin obişnuită, aceea privind o repunere în funcţie urmată instantaneu de re-demitere.

A avut ocazia de a fi protagonista ineditei proceduri Marinela Dobrea fosta directoare a a Direcţiei Generale pentru Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGAPC).

Aşadar consilierii judeţeni au respectat pe de o parte decizia instanţei care a decis că Marinela Dobrea trebuie reîncadrată în funcţia deţinută anterior, dar şi legea conform căreia persoanele cercetate penal nu pot îndeplini funcţii publice de conducere. Or, fosta directoare este cercetată penal de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, spălare de bani şi de fals.

Chiar dacă revenirea sa în fotoliul directorial de la DGASPC a fost doar formală, instanţa a decis că CJ trebuie să-i plătească daune morale precum salariul calculat retroactiv din momentul demiterii, adică în total peste 30.000 de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite