Licitaţia a eşuat. Nicio firmă nu vrea să deszăpezească drumurile din judeţul Galaţi. Bugetul, considerat prea mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Consiliului Judeţean spune că a scos din nou contractul, în valoare de peste 2,5 milioane de euro, la licitaţie şi dă asigurări că, dacă şi a doua tentativă de atribuire va eşua, va apela la un plan de rezervă: negocierea directă.

Licitaţia pentru atribuirea contractului de deszăpezire a drumurilor din judeţului Galaţi, pe următoarele trei ierni (2017-2018, 2018-2019 şi 2019-2020) a eşuat. Nicio firmă nu a fost interesată de contractul multianual scos la licitaţie de Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi pentru care s-a estimat un buget total, cu tot cu TVA, de 11,36 milioane de lei (peste 2,5 milioane de euro).

Explicaţia ar fi, cel puţin în aparenţă, aceea că banii oferiţi de autorităţi sunt prea puţini – circa 850.000 de euro pe iarnă – comparativ cu complexitatea lucrărilor. Sunt de deszăpezit aproape 800 de kilometri de drumuri, ceea ce înseamnă că se pun la bătaie mai puţin de 1.000 de euro pe kilometru, pentru o întreagă iarnă, în condiţiile în care în anii precedenţi au fost situaţii, pe anumite segmente de drum (cum ar fi Smîrdan-Schela-Pechea-Costache Negri), în care s-au cheltuit 2-3.000 de euro pe kilometru la o singură desfundare de nămeţi a şoselei.

„La începutul lunii octombrie am avut deschiderea ofertelor, dar, din păcate, nu a dorit nimeni să vină să facă deszăpezire. Nu s-a prezentat nimeni la licitaţie. Motivul, bănuiesc eu, este că toată lumea vrea, cere autorităţilor să intervină cât mai repede, noi punem presiune pe firmă şi aşa mai departe. Din cauza iernilor grele pe care le-am tot avut, este o operaţiune foarte grea, din care este imposibil să nu ieşi şifonat”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Pasul doi este, potrivit preşedintelui Fotea, scoaterea contractul la licitaţie pentru a doua oară, termenul de depunere a ofertelor fiind 28 noiembrie. Dacă nici la a doua strigare nu va exista niciun ofertant, Consiliul Judeţean va demara negocieri cu firme cu experienţă în activitatea de deszăpezire. De altfel preşedintele CJ este încrezător că se va găsi o soluţie. „O să facem tot posibilul să convingem pe cineva. Vom avea, la începutul lunii noiembrie, o soluţie de rezervă”, a declarat oficialul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite