Judecătorii vin cu o ipoteză şocantă: arhitectul Primăriei Galaţi a fost „obligat” să primească mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa de judecată a aruncat în derizoriu acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă aduse lui Ion Banaş, arhitectul-şef al Primăriei Galaţi, de către procurorii anticorupţie.

În viziunea judecătorilor de la Tribunalul Galaţi, la acest moment este „discutabilă" încadrarea juridică invocată de Parchet.

Magistraţii merg mai departe şi îi iau apărarea lui Ion Banaş, argumentând că „inculpatul nu a acţionat în calitate de funcţionar public, nu şi-a invocat funcţia publică pentru a pretinde sau a accepta bani în vederea efectuării unor acte care ţin de funcţia sa publică, ci a precizat că aceşti bani i-a acceptat în mod legal".

În atari condiţii, soluţia cercetării în libertate a arhitectului-şef al Primăriei nu mai miră pe nimeni, mai ales că judecătorii văd în primirea de la denunţător a sumei de 5.800 de lei doar un banal conflict de interese, în ciuda flagrantului organizat de către DNA, la data 13 aprilie 2011.

În replică, procurorii anticorupţie au precizat în recursul formulat la Curtea de Apel Galaţi că, din stenogramele convorbirilor telefonice dintre Banaş şi denunţător reiese cu claritate că primul ar fi acceptat banii drept mită pentru a elibera autorizaţia de construcţie.

Culmea, denunţătorul este pus la zid, instanţa considerănd că a dat mită împotriva voinţei arhitectului: „iniţiativa acestor întâlniri a avut-o denunţătorul şi tot acesta a insistat permanent şi abuziv să dea o sumă de bani inculpatului Ion Banaş".

Recursul DNA Galaţi privind arestarea preventivă a lui Ion Banaş se va judeca vineri, 22 aprilie, la Curtea de Apel Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite