Interes scăzut pentru ajutoarele Uniunii Europene. Doar jumătate dintre beneficiari au mers să-şi ridice alimentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentele neredistribuite vor ajunge la alte instituţii de ocrotire a persoanelor. Foto: Adevărul
Alimentele neredistribuite vor ajunge la alte instituţii de ocrotire a persoanelor. Foto: Adevărul

Reprezentanţii Primăriei Galaţi le atrag atenţia beneficiarilor care nu au venit încă să-şi ia făina, uleiul sau zahărul oferit de UE că o mai pot face doar până pe 31 ianuarie.

Zeci de tone de alimente îşi aşteaptă beneficiarii în depozitele Primăriei Galaţi. Este vorba despre ajutoarele alimentare pe care Uniunea Europeană le alocă anual persoanelor cu situaţie materială precară.

Potrivit evidenţelor Cantinei de Ajutor Social, din cei 21.363 de beneficiarii îndreptăţiţi să primească ajutoare alimentare de la comunitatea europeană, doar 11.419 persoane le-au ridicat din punctele de distribuţie.

Aşa stând lucrurile, Primăria Galaţi are pe stoc, în acest moment, peste 28 tone de făină albă, aproximativ 18 tone de mălai, 13 tone de zahăr, 10 tone de ulei, 3 tone de paste făinoase, 5,5 tone de zacuscă, circa 3,7 tone conservă de carne şi peste 8 tone de roşii în suc propriu.

Important de ştiut este faptul că data limită până la care se mai pot ridica pachetele cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană  este 31 ianuarie 2014. După această dată, alimentele rămase pe stoc vor fi redistribuite, urmând a se stabili ce categorii de persoane sau instituţii de ocrotire socială vor beneficia de ajutor.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite