Inovafest, oportunitatea elevilor gălăţeni de a-şi demonstra creativitatea. Lucrările din materiale reciclabile, cele mai apreciate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La eveniment au participat şi numeroase cadre didactice FOTO Gabriela Caracaş
La eveniment au participat şi numeroase cadre didactice FOTO Gabriela Caracaş

La finalul acestei săptămâni, Colegiul Tehnic „Radu Negru” a fost gazda Festivalului Naţional Şcolar de Creativitate şi Inventică „Inovafest”. Ajuns la a VIII-a ediţie, evenimentul a pus în valoare creativitatea elevilor din învăţământul tehnic preuniversitar.

În contextul socio-economic actual, în care o mare parte din resurse se epuizează într-un ritm alert, creativitatea reprezintă, practic, o resursă inepuizabilă. Amplificarea, educarea şi valorificarea creativităţii, încă de pe băncile şcolii, constituie, nu numai o necesitate de ordin personal, ci şi o imperioasă nevoie socială, menirea ei fiind să asigure rezolvarea problemelor, mai mari sau mai mici, cu care se confruntă lumea contemporană.

Elevii din învăţământul tehnic preuniversitar au avut la finalul acestei săptămâni şansa de a-şi pune în valoare creativitatea şi de a interacţiona cu oameni cu aceleaşi pasiuni. Mai precis, Festivalul Naţional INOVAFEST a vizat promovarea exemplelor de bună practică în ceea ce priveşte creativitatea şi inovarea în învăţământ ca factor cheie pentru dezvoltarea competenţelor personale.

„Creativitatea este o formă superioară a activităţii umane, un fenomen extrem de complex cu numeroase aspecte, faţade sau dimensiuni. Unii autori definesc creativitatea ca fiind aptitudinea sau capacitatea de a produce ceva nou şi de valoare. Pentru alţii creativitatea nu este aptitudine sau capacitate, ci proces, prin care se realizează produsul. Sunt unii autori pentru care creativitatea este orice rezolvare de probleme noi. Pentru alţii, pentru tot mai mulţi, creativitatea implică realizarea unui produs nou şi de valoare pentru societate”, a precizat prof. Gabriela Caracaş, Colegiul Tehnic „Radu Negru” Galaţi.

Secţiunile festivalului au inclus expoziţii de machete funcţionale, postere şi afişe de promovare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, prezentare de manuale,  cărţi de specialitate, precum şi alternative educaţionale pentru protecţia calităţii mediului.



Printre obiectele create de elevi, s-au regăsit ornamente din doze de aluminiu, corpuri de iluminat din sticle şi artă creativă din materiale reciclabile.

Organizatorii evenimentului sunt Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştinţifice, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi Colegiului Tehnic „Radu Negru” Galaţi.

 

Inovafest Galati
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite