În doar două ore au fost descoperite în Vama Galaţi peste 18.000 de ţigări de contrabandă ascunse în două maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu lucrători vamali au descoperit, în doar doua ore, 18.000 de ţigarete, ascunse în autoturisme, marca BMW, conduse de doi participanţi la trafic.

Ieri seară s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând autoturismul marca BMW, cetăţeanul Emil S., în vârstă de 22 ani, cu dublă cetăţenie română şi moldovenească. Două ore mai târziu, s-a prezentat în acelaşi punct de frontieră, conducând autoturismul marca BMW, Ion B., în vârstă de 58 ani, la fel, cu dublă cetăţenie.

„Pentru valorificarea unor informaţii, privind faptul că autoturismele sunt folosite pentru transportul ţigaretelor de contrabandă, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea  unor controale amănunţite asupra celor două mijloace de transport”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Ion Irimia.

Pe timpul controalelor efectuate, echipa de control comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit ascunse, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în primul autoturism în pneurile autovehiculului 16.000 de ţigarete marca Plugarul, iar la cel de-al doilea autoturism ascunse în zona compartimentului motor, sub masca de protecţie, 2.000 de ţigarete de diferite mărci.

Conform prevederilor legale, în ambele cazuri a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 4.400 lei, iar persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 10.000 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite