Iată cine sunt celelalte persoane ale căror nume sunt menţionate de DIICOT în dosarul Boldea II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Boldea, la DIICOT Galaţi
Mihail Boldea, la DIICOT Galaţi

Toţi ceilalţi suspecţi ale căror locuinţe au fost percheziţionate miercuri dimineaţă de procurori şi poliţişti au legătură cu fostul deputat Mihail Boldea, trimis în judecată, la sfârşitul lunii iunie, pentru fraude imobiliare.

Mihail Boldea este arestat preventiv de la sfârşitul lunii martie. Procesul său este programat să înceapă în data de 15 noiembrie, la Curtea de Apel Galaţi.

George Hristu este, alături de Mihail Boldea, acţionar la Agrigal Fruct, cu sediul în comuna gălăţeană Pechea, înfiinţată în iulie 2011. Boldea are 90 la sută din acţiuni, restul fiind în proprietatea lui George Hristu. Agrigal Fruct este una dintre firmele pe care Mihail Boldea nu le-a trecut în niciuna dintre declaraţiile de avere şi de interese depuse din 2008, când a fost ales deputat.

În luna martie, ANI a anunţat că îl cercetează pe deputat pentru că este acţionar la două firme - Sun Park Energy SRL şi Agrigal Fruct SRL - fără să fi precizat acest lucru în declaraţiile sale de interese. De asemenea, Boldea a deţinut acţiuni şi în alte trei firme care în prezent nu mai au activitate şi pe care nu le-a menţionat în declaraţiile de interese.

Andrei Mădălin Petrea, învinuit în acest dosar, este fiul Elenei Petrea, cercetată şi arestată în dosarul de fraude imobiliare alături de fostul deputat. Elena Petrea a fost secretară la cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea.

Mircea Bivol, cercetat şi el în această cauză, este fostul şef de la cabinetul parlamentar pe care Boldea l-a avut la Galaţi. El este şi preşedintele Asociaţei pentru Dezvoltare Socială şi Economică Galaţi, care a obţinut mai multe contracte de finanţare din fonduri europene pentru modernizarea mai multor obiective din municipiul Galaţi.

Astfel, unul dintre contracte a fost semnat de Asociaţia pentru Dezvoltare Socială şi Economică Galaţi în august 2011 cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru promovarea unor clădiri de referinţă din Galaţi, între care Casa Memorială "Alexandru Ioan Cuza", Muzeul de Istorie, Biblioteca "V. A. Urechea", prima statuie a poetului Mihai Eminescu, Catedrala Ortodoxă "Sfântul Nicolae", Palatul Administrativ, Universitatea Dunărea de Jos şi mai multe biserici. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.023.688,53 lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă s-a ridicat la 107.679,60 lei. Proiectul are o durată de implemantare de doi ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite