Gravida din Drăguşeni, salvată cu elicopterul, a născut doi gemeni, un băiat şi o fetiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopterul SMURD, în misiune
Elicopterul SMURD, în misiune

Băieţelul este perfect sănătos, dar sora lui suferă de o malformaţie la inimă şi are o greutate de doar un kilogram şi 700 de grame. Este posibil să fie necesară transportarea micuţei la un spital din Bucureşti.

Miercuri, 8 februarie, o gravidă din satul Fundeni, comuna Drăguşeni, a fost adusă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi cu un elicopter. Însărcinată în luna a opta, cu gemeni, femeia în vârstă de 33 ade ani se simţea rău şi familia acesteia a solicitat ajutorul autorităţilor apelând numărul de urgenţă 112.

„Gravida era la a doua sarcină. Anterior mai născuse prin cezariană şi ca urmare acum tot chirurgical a adus pe lume un băieţel şi o fetiţă. Aşadar, acţiunea de salvare cu elicopterul a fost absolut necesară", a afirmat dr Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Potrivit aceleiaşi surse, unul dintre gemeni are o problemă de sănătate motiv pentru care s-ar putea să fie necesară încă o acţiune temerară de transportare a acestuia la un spital din Bucureşti.

„Băieţelul, care avea la naştere două kilograme şi 700 de grame, este perfect sănătos, dar fetiţei, cu o greutate de un kilogram şi 700 de grame, i-a fost diagnosticată o malformaţie cardiacă. Nou-născuta este monitorizată permanent. În acest scop, a fost adus de la Spitalul de Copii un incubator modern. În funcţie de evoluţia stării ei, dar şi a condiţiilor meteo, la nevoie, s-ar putea lua decizia transportării pentru asistenţă de specialitate într-o clinică din Bucureşti", a mai spus doctorul Boldea

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite