FOTO După ce un biciclist şi-a rupt mâna şi a ajuns la ortopedie, membrii Clubului Ciclism Galaţi s-au pus pe recondiţionat scaunele cu rotile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au reuşi să recondiţioneze opt cărucioare. Foto: Club Ciclism Galaţi
Tinerii au reuşi să recondiţioneze opt cărucioare. Foto: Club Ciclism Galaţi

Totul a început prin ianuarie 2014, când un coleg de la club a avut un accident cu bicicleta (fracturându-şi mâna) şi a fost nevoit să se interneze la Spitalul de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Galaţi – secţia Ortopedie.

Petrecând mai multe zile în spital, ghinionistul biciclist a observat cum cărucioarele pentru transportul pacienţilor se aflau într-o stare jalnică: spiţe rupte şi îndoite, jante strâmbe, anvelope rupte, camere sparte, tapiţeria ruptă. Astfel, i-a venit ideea ca împreuna cu membrii Clubului de Ciclism Galaţi să le aducă la starea lor iniţiala şi să le repare.

În cel mai scurt, tinerii au conceput planul de acţiune, documentele pentru aprobarea proiectului de către conducerea spitalului şi fondul necesar suportat de Marian Juncu, administrator la SC Kinetech Industry SRL, pentru achiziţionarea pieselor ce urmau să fie folosite la reparaţia cărucioarelor, după care s-au pus pe treabă.

Reparaţia a constat în înlocuirea roţilor unde nu s-a mai putut face nimic (trei cărucioare), echiparea cu cauciucuri şi camere noi a tuturor celor cinci cărucioare şi montarea unui nou şezut pentru unul dintre ele.

"La finalul proiectului, doctorul Sorin Ungurianu (şef secţie Ortopedie) şi asistenta şefă ne-au mulţumit pentru reabilitarea cărucioarelor şi ne-au spus că nu doresc să ne vadă acolo în sectie (desigur, în postura de pacienţi)", spune George, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite