FOTO De ziua lor, pompierii gălăţeni au deschis porţile pentru toţi cei care au dorit să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a salva vieţi şi niciodată nu se dau înapoi. Duminică, pompierii din întreaga ţară au fost sărbătoriţi ca nişte adevăraţi eroi. Militarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi-au deschis porţile instituţiei şi au petrecut ziua de 13 septembrie alături de familie şi de cei care au vrut să cunoască puţin din tainele acestei fascinante meserii.

În fiecare an, la 13 septembrie, pentru pompierii români este zi de sărbătoare.

„Domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă este unul al oamenilor inteligenţi şi adaptabili, al profesioniştilor curajoşi şi patrioţi, chemaţi să intervină în cele mai dificile situaţii.
Am încredere în capacitatea instituţională pe care pompierii militari o au în gestionarea situaţiilor de urgenţă şi mă bazez pe dumneavoastră şi pe seriozitatea militară care vă caracterizează.
Cu ocazia Zilei Pompierilor, vreau să vă felicit, să vă urez succes şi să vă mulţumesc în numele meu, al Guvernului României, în numele tuturor românilor pentru dăruirea cu care vă faceţi datoria faţă de ţară şi faţă de români. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat vicepremierul pentru securitate naţională Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne.

Pompierii care s-au remarcat prin obţinerea unor performanţe profesionale deosebite şi au dus la îndeplinire misiunile încredinţate, au fost avansaţi în gradul următor.

image

„Le mulţumesc celor care au avut încredere în mine. Este un rezultat al muncii şi este bine să ne bucurăm pentru o astfel de recompensă. Ziua de 13 septembrie are o încărcătură emoţională, mai ales că vin şi familiile noastre să ne vadă la locul de muncă. Am avut câteva exerciţii aici, astfel află şi ei de situaţiile cu care ne confruntăm zi de zi. Dorim să venim în ajutorul oamenilor care au nevoie de noi. Atunci este bucuria cea mai mare, când poţi ajuta oameni care au nevoie de tine”, a spus maiorul Adrian Bratu.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi-a deschis porţile pentru toţi cei care au dorit să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, evenimentul constituind un bun prilej pentru ca cei interesaţi că cunoască activităţile şi misiunile specifice Armatei.



Aniversată încă din anul 1863, când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a conferit Companiei  de  Pompieri a Capitalei noi Drapele de luptă, Ziua Pompierilor din România a intrat în memoria colectivă, fiind oficializată în documentele instituţionale postbelice.

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite