Finanţări şi utilaje agricole de 40 de milioane de euro la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, fermierii gălăţeni au accesat fonduri europene nerambursabile cu mult peste aşteptările analiştilor economici.

Proiectele propuse de producătorii agricoli, acceptate la finanţare, sunt dintre cele mai diverse, pornind de la fabrici de preparate din carne, ferme de păsări şi până la utilaje agricole.

Şi în 2011, lucrurile par să meargă la fel de bine, fiind depuse până acum pentru finanţare un număr de 46 de proiecte în valoare totală de 26 de milioane de euro.

Cea mai mare investiţie realizată în ultimii doi ani în judeţul Galaţi este depozitul de legume aparţinând societăţii Simongrig, considerat cel mai mare din Moldova, pentru care s-au cheltuit două milioane de euro.

Pe listă se mai numără o patiserie (Derpan)-700.000 de euro, o fabrică de preparate din carne (Carontec Tecuci)-1,1 milioane de euro, o fermă de păsări (Vanbet) - 995.000 de euro, Agrimat Matca şi Agricov, în valoare totală de peste 1,5 milioane de euro.

"Primăriile din judeţ au accesat fonduri nerambursabile, la rândul lor, în valoare de 12,5 milioane de euro, care au fost folosite pentru investiţii în şcoli, realizarea reţelei de apă şi canalizare, dar şi a infrastructurii rutiere. Fermierii pot cere însă bani şi pentru frizerii sau brutării pe sectorul de prestări servicii", ne-a declarat Nicu Chebac, directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Galaţi.

Miercuri, 25 mai 2011, va avea loc la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii o întâlnire între primarii din judeţ, reprezentanţii OJPDRP, Prefecturii, bănci şi fermierii interesaţi să depună proiecte pentru următoarele sesiuni de finaţare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite