Festivalul Limonadei la Galaţi. Evenimentul este caritabil, pentru sprijinirea copiilor din patru centre de zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Festivalul se va desfăşura simultan în două locuri din municipiulGalaţi: pe Faleza Inferioară a Dunării (în faţa pub-ului SummerTime) şi în Ţiglina 1 (în faţa restaurantului Noemy), unde vor fi amenajate standuri de vânzare.

Fundaţia Comunitară Galaţi organizează, în perioada 23-26 iunie, Festivalul Limonadei LemonAid, cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii din patru centre de zi din judeţul Galaţi: Centrul de zi pentru copii "Sf. Spiridon" (Asociaţia Multifuncţională Filantropică Sf. Spiridon Galaţi), Centrul multifuncţional de servicii sociale "Speranţa" (Asociaţia Filantropică Creştin Ortodoxă Sf. Vasile cel Mare Galaţi), Centrul de zi pentru copii ce provin din familii defavorizate (Fundaţia Bunul Samaritean Nicoreşti) şi Centrul Comunitar "La vale" (Fundaţia Cuvântul Întrupat).

Evenimentul se va desfăşura simultan în două locuri din municipiulGalaţi: pe Faleza Inferioară a Dunării (î nfaţa pub-ului SummerTime) şi în Ţiglina 1 (în faţa restaurantului Noemy), undevor fi amenajate standuri de vânzare. Programul de desfăşurare va fi următorul: joi, 23 iunie, între orele 18.00 şi 20.00, iar vineri, sâmbătă şi duminica (24-26 iunie), de la 17.00 la 22.00.

„În cadrul festivalului, voluntarii noştri vor vin de la cele două standuri limonadă proaspătă ,preparată pe loc, şile vor oferi informaţii cumpărătorilor şi donatorilor despre proiectele derulate de Fundaţia Comunitară Galaţi. Lângă standurile de limonadă vor exista un mini-studio foto şi recuzită pentru cei care doresc să facă poze hazlii, dar şi un stand unde copiii de la cele patru centre de zi vor scoate la vânzare obiecte realizate de ei”, au precizat organizatorii.

Fondurile strânse în cadrul LemonAID vor fi direcţionate către cele patru centre de zi, care vor deveni centre intergeneraţionale, la iniţiativa Fundaţiei Principesa Margareta a României, cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Galaţi. Acest lucru presupune implicarea seniorilor din comunitate în activitatea acestor centre.Avem deja profesori ieşiţi la pensie care vin la centre şi îi ajută la teme pe copiii asistaţi ori, pur şi simplu, stau de vorbă cu ei.

„LemonAid este un proiect de suflet pentru noi, am lucrat intens la el şi cu mare drag. După cum îi spune şi numele, are menirea de a strânge fonduri, dar şi de a face vizibile acţiunile organizate de Fundaţia Comunitară Galaţi. Cu banii strânşi, centrele de zi pe care le susţinem vor achiziţiona materiale pentru ateliere intergeneraţionale, în care voluntari vârstnici lucrează cu copiii. Preţul limonadei este unul modic, 10 lei, dar pentru centrele de zi 10 lei chiar reprezintă ceva”, declară Cristi Marian Ochiu, director executiv al Fundaţiei Comunitare Galaţi.

Fundaţia Comunitară Galaţi este o organizaţie neguvernamentală care mobilizează resurse şi le direcţionează spre nevoi identificate în comunitate. După ce a funcţionat un an şi jumătate ca Grup de Iniţiativă, Fundaţia Comunitară Galaţi a căpătat personalitate juridică în octombrie 2015.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite