Expoziţie de cartofilie şi fotografie veche  cu imagini de altădată ale curselor de pasageri de pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 29 martie 2019, începând cu ora 11,00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei de cartofilie şi fotografie veche ”Pasagerele de odinioară”, acţiune organizată în colaborare cu Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” şi Muzeul de Istorie “Paul Păltănea” Galaţi.

Vor fi expuse 85 de ilustrate (cărţi poştale şi fotografii vechi) din colecţiile personale ale lui Ilie Negrea, George Milea, Mihai Blăjuţ, Mioara Slabu, Aurel Sibiceanu, Cristian Gregoretti şi Cristian Munteanu.

Publicul va descoperi sau redescoperi imaginea de altădată a curselor de pasageri de pe Dunăre, cu nave precum Ardealul, Poseidon, Săgeata, Muntenia, Olăneşti, Borcea sau Malnaş. De asemenea, vor putea fi admirate şi câteva machete la scară cu replici a unor nave de pasageri sau comerciale, care au circulat pe Dunăre în trecut, machetele făcând parte din patrimoniul Muzeului de Istorie “Paul Păltănea” Galaţi.

La deschiderea expoziţiei, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, se va desfăşura o dezbatere publică despre istoria navelor şi a altor ambarcaţiuni de pasageri, care au circulat pe Dunăre, la Galaţi.

Expoziţia vine în întâmpinarea unei dorinţe mai vechi a societăţii civile, aceea de susţinere a reintroducerii navelor de pasageri pe Dunăre, ca o alternativă de recreere şi de conectivitate a Galaţiului cu celelalte oraşe riverane Dunării, aşa cum se întâmpla înainte de anul 1990. ”Pasagerele de odinioară” va fi deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 28 aprilie 2019.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite