Elevii gălăţeni plantează astăzi 5.000 de puieţi de salcâm la Gârboavele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La acţiune participă 150 de elevi de la Liceul „Virgil Madgearu", Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu" şi Şcoala Generală nr. 26.

Consiliul Judeţului Galaţi a demarat astăzi, începând cu ora 9.00, o amplă acţiune de împădurire pe un teren din Aria Protejată Pădurea Gârboavele.

Acţiunea, intitulată „Adoptă un copac" se doreşte a fi un proiect educaţional ambiţios cu o derulare pe o perioadă de 5 ani şi se desfăşoară în baza unui parteneriat dintre Consiliul Judeţului Galaţi şi mai multe instituţii de învăţământ din municipiul Galaţi.

Activitatea de împădurire va consta în plantarea a 5.000 de puieţi de salcâm pe o suprafaţă de un hectar, pe un teren identificat, pregătit, marcat şi pichetat de către specialiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi.

Aproximativ 150 de elevi, din cadrul Liceului Virgil Madgearu, Colegiului Naţional Mihail Kogălniceanu şi şcolii generale nr. 26, cu ajutorul ONG-ului „Tinerii şi viitorul", vor participa la acţiunea de duminică a Consiliului Judeţului Galaţi.

Materialul săditor, constând în puieţi de salcâm, este din producţia proprie a SJADPP Galaţi şi a fost deja pregătit de către angajaţii serviciului.

Terenul pe care puieţii vor fi plantaţi va fi marcat, fiecare parcelă care va fi împădurită de elevii gălăţeni urmând să poarte o inscripţie care va evidenţia contribuţia unităţii de învăţământ la efortul de împădurire a Ariei Protejate Pădurea Gârboavele. Astfel, fiecare elev participant la acţiune va putea urmări peste ani evoluţia propriei contribuţii.

În cursul anului trecut, SJADPP Galaţi a realizat o producţie de două milioane de puieţi de salcâm, întreaga cantitate fiind achiziţionată de Consiliul Judeţean Constanţa.

În perioada 2003 - 2009, SJADPP a livrat un total de peste 16 milioane de puieţi de salcâm, aceştia fiind distribuiţi atât primăriilor din judeţ, cât şi unor societăţi comerciale şi persoane fizice.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite