După un sfert de secol de neputinţă administrativă, la Galaţi se construieşte un corp de clădire pentru o şcoală

0
0

Este a doua şcoală construită în oraşul Galaţi de la Revoluţia din 1989 încoace. Cealaltă unitate de învăţământ dată în folosinţă după căderea comunismului (Şcoala nr.1 „Nicolae Mantu”) a ajuns între timp grădinţă, deorece zona în care a fost ridicată nu avea suficienţi şcolari în preajmă. Va costa aproape un milion de euro.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a fost semnat contractul de lucrări pentru realizarea unui nou corp de clădire în curtea Şcolii generale nr. 7 din Galaţi.

În esenţă este vorba de continuarea investiţiei denumite „Campus Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza -  Corp B”, care a fost începută în urmă cu 15 ani, dar care a fost abandonată în urmă cu 10 ani din lipsa fondurilor. Între timp, Colegiul Cuza a fost evacuat din vechiul sediu (care a fost retrocedat) şi, dat fiind că investiţia amintită îngheţase la faza de fundaţie, a fost relocat în imobilul în care a funcţionat Şcoala nr. 8 (în zona străzii Saturn).

În corpul de clădire ce va fi dat în folosinţă, după toate calculele, nu mai devreme de 2020, se vor face  nouă săli de clasă, laboratoare de fizică, biologie, chimie, trei clase de informatică, dar şi un adăpost de apărare civilă cu o capacitate de 250 de locuri.

Firma care a câştigat licitaţia pentru finalizarea imobilului este Servland SRL, care va încasa pentru finalizarea lucrărilor aproape un milion de euro. (respectiv 4,56 milioane de lei). Din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, firma are la dispoziţie un  termen de 18 luni pentru realizarea investiţiei.

„Viitorul nostru stă în dezvoltarea corectă şi armonioasă a copiilor. Un mediu curat, utilat corespunzător în care elevii să se simtă în siguranţă este unul dintre principalele obiective ale administraţiei pe care o reprezint”, a declarat Ionuţ Florin Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: 

Investiţia face parte dintr-un pachet de şase proiecte speciale ale Primăriei municipiului Galaţi care au primit finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Suma atrasă de la minister pentru aceste lucrări este de 5.635.664 lei.

Trebuie spus şi că aceasta este a doua şcoală construită în oraşul Galaţi de la Revoluţia din 1989 încoace. Cealaltă unitate de învăţământ dată în folosinţă după căderea comunismului (Şcoala nr.1 „Nicolae Mantu”) a ajuns între timp grădinţă, deorece zona în care a fost ridicată nu avea suficienţi şcolari în preajmă.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite