Dezvăluiri/Aflaţi ce avere are Ion Banaş, arhitectul şef al Galaţiului cercetat penal pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi ocupă o funcţie publică şi este obligat să-şi actualizeze declaraţia în fiecare an, pe site-ul Primăriei municipiului Galaţi nu este publicată decât declaraţia din 2008, depusă pe 3 februarie 2009.

La capitolul „avere” Ion Banaş declară o casă de locuit în Galaţi pe strada Odobeşti nr 17, în suprafaţă de 76,95 metri pătraţi, dobândită în 2006, precum şi o casă de vacanţă în Lepşa, în suprafaţă de 55,00 metri pătraţi.

În 2007 şi-a achiziţionat, în leasing, un Mercedes A 160, iar în 2008 a făcut un împrumut bancar de 11.000 de euro, cu scadenţă în 2016.

Din declaraţia de avere mai aflăm că în 2008 a mai obţinut venituri de 5.885 lei de la firma de pază WBC Security SRL, pentru servicii de „proiectare şi strategie dezvoltare”. În 2008, Ion Banaş a ocupat în Primăria Galaţi funcţia de consilier clasa I la serviciul Programare Aplicaţii Clădiri. 

Vila arhitectului-şef, şantier în lucru

Arhitectul-şef din cadrul Primăriei Galaţi locuieşte pe strada Odobeşti, la numărul 17. El s-a mutat aici de mai bine de patru ani, dar lucrările la noua vilă au început în urmă cu aproape trei ani.De ceva vreme, lucrările au stagnat, cel mai probabil din lipsă de fonduri.

Vila este destul de impunătoare, în comparaţie cu locuinţele vecinilor de pe stradă. Trei sau patru camere la parter, un etaj unde se mai află vreo patru camere, şi o terasă, amplasată la nivelul al doilea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite