De Ziua Dunării, expoziţii foto, concursuri şi... o plută din stuf lansată la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentele au început astăzi cu concursul "Comorile Dunării". Foto: APM Galaţi
Evenimentele au început astăzi cu concursul "Comorile Dunării". Foto: APM Galaţi

Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi organizează începând de astăzi şi până pe 29 iunie câteva evenimente prin care doreşte să sărbătorească Ziua Dunării şi să atragă atenţia asupra importanţei temei din acest an: "Get active for a living Danube!"

Astfel, astăzi, de la ora 10.00, în colaborare cu Asociaţia „Tinerii şi Viitorul” şi Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi au fost organizate la Grădină Botanică, o expoziţie foto şi un concurs (trasee cu indicii) având denumirea „Comorile Dunării”. La aceste evenimente au participat şi reprezentanţi ai Facultăţii de Arhitectură Navală din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Şcolii Speciale „Constantin Pufan”, Şcolii Gimnaziale nr. 26 şi Liceului Tehnologic „Simion Mehedinţi” Galaţi.

În data de 29 iunie 2014, pe Faleza Superioară, voluntarii Asociaţiei vor mărşălui pe role, purtând eşarfe şi panglici albastre pentru a simboliza curgerea Dunării prin diferitele ţări ale continentului european. De asemenea, participanţii şi reprezentanţii APM Galaţi vor confecţiona o plută din stuf  ce va fi lansată pe Dunăre, transmiţând un mesaj privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului.

În fiecare an, pe 29 iunie, la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR), serbăm Ziua Dunării. Tema propusă de  ICPDR pentru 2014 - „Get active for a living Danube!”€ - reia tema anilor anteriori, punând accent pe conştientizarea publicului privind importanţa protejării fluviului Dunărea, a râurilor din bazinul acestuia. Această zi marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia (Bulgaria).

Manifestări dedicate Zilei Dunării se desfăşoară în toate statele dunărene, pentru a marca dorinţa comună a acestora de a-şi uni forţele în sprijinul protejării acestui fluviu unic în Europa. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite