De câte ventilatoare mecanice dispun spitalele din judeţul Galaţi, una dintre zonele cu cele mai multe infectări cu coronavirus din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Pe măsură ce creşte numărul de îmbolnăviri cu COVID-19, este necesar un număr din ce în ce mai mare de aparate de ventilaţie mecanică pentru a-i ţine în viaţă pe bolnavi.

În prezent, 260 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 în judeţul Galaţi, 16 persoane au decedat, 396 de persoane sunt izolate şi monitorizate la domiciliu, iar 758 de persoane au fost plasate în carantină instituţionalizată.

În judeţul Galaţi sunt în momentul de faţă 35 de ventilatoare, repartizate astfel: la Spitalul Judeţean sunt 45 de paturi şi 18 ventilatoare, Spitalul Militar – 15 paturi şi 3 ventilatoare, Spitalul de Pediatrie are 30 de paturi şi 6 ventilatoare, la Maternitate sunt 10 paturi şi un ventilator, la Spitalul CFR sunt 5 paturi şi un ventilator, iar la spitalul din Tecuci sunt 15 paturi şi 3 ventilatoare.

Alte trei aparate de ventilaţie sunt  în dotarea ambulanţelor. Pe15 aprilie, trei pacienţi internaţi la spitalele din Galaţi necesitau ventilaţie mecanică.

„În privinţa numărului de teste procesate la Galaţi, în prezent avem un singur aparat PCR funcţional, la Spitalul Judeţean, unde se fac zilnic aproximativ 40 – 50 teste. Restul de teste le facem la laboratoare din Bucureşti”, a precizat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

De amintit este că la Galaţi a fost trimis încă un aparat PCR, dar acesta este incomplet. Se aşteaptă acum restul componentelor, însă circuitul de aprovizionare este supraglomerat la nivel internaţional, motiv pentru care livrarea componentelor lipsă se face cu întârziere.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite